Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητά και τα... ρέστα!

"Απαντητική" επιστολή της Διοίκησης του ΟΣΚ σε δημοσίευμά μας, επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις καταγγελίες για το πού οδηγεί τον Οργανισμό η πορεία ιδιωτικοποίησής του

Αφού εντελώς... τυχαία προηγήθηκε μια ομοβροντία... απαντητικών επιστολών"πράσινων" δημάρχων σε δημοσίευμά μας για τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων με τίτλο "σε μια μέρα 6 δισ. σε εργολάβους", στη συνέχεια σκέφθηκε να στείλει ανάλογη επιστολή και η Διοίκηση του Οργανισμού.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφερόταν στην απόφαση της διοίκησης να υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με ΟΤΑ για την κατασκευή 15 σχολείων στην Αττική, που εκ των πραγμάτων οδηγεί στην ανάθεσή τους σε εργολάβους. Μια απόφαση που επισημαίναμε πως κινείται στα πλαίσια της κυβερνητικής στόχευσης για ιδιωτικοποίηση του ΟΣΚ.

Στην επιστολή της, η Διοίκηση του ΟΣΚ υπερασπίζεται την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, στην οποία αντιδρούν με συνεχείς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι και επιτίθεται στο δημοσίευμα, γιατί με αυτό "διαστρεβλώνεται" η κυβερνητική πολιτική και "συκοφαντείται" δήθεν ο ΟΣΚ και οι εργαζόμενοι σε αυτόν!

Σημειώνει ότι με την τακτική των προγραμματικών συμβάσεων υπάρχει "ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξάλειψη της διπλοβάρδιας", για να το αναιρέσει αμέσως μετά, με τα στοιχεία που δίνει για την πορεία των προγραμματικών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί - με τις ίδιες διαδικασίες με σήμερα - την περίοδο '92 με '93 επί κυβέρνησης ΝΔ. Ετσι αναφέρει ότι "από τις 69 προγραμματικές του '92, οι 15 δεν εκτελέστηκαν και στις 42 έγινε προσαύξηση του αρχικώς εγκριθέντος ποσού κατά 35%. Από τις 89 συμβάσεις του '93, δεν εκτελέστηκαν 18 και σε 30 έγινε προσαύξηση του αρχικώς εγκριθέντος ποσού κατά 15%. Σημειώθηκαν ταυτόχρονα πολύ μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις καθώς και παρατάσεις συμβατικών χρόνων, μέχρι και 5 χρόνια"!

Αναφέρει, στη συνέχεια, ότι οι προγραμματικές συμβάσεις προτιμούνται, "γιατί δεν επαρκούν οι υπηρεσίες του ΟΣΚ"! Ανακύπτει, ωστόσο, το ερώτημα γιατί την περίοδο '93 - '96 οι υπηρεσίες επαρκούσαν και δεν έγινε καμιά προγραμματική σύμβαση και γιατί δεν επαρκούν μετά το '97 όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και διόρισε αυτή τη διοίκηση που είναι σήμερα...

Η Διοίκηση του ΟΣΚ αναφέρει επίσης ότι για τις προγραμματικές συμβάσεις την περίοδο '92 - '93 που έγιναν με "ΟΤΑ όλου του πολιτικού φάσματος", δεν υπήρξε ανάλογος σχολιασμός. Να θυμίσουμε μόνο - πέρα απ' τα άλλα δημοσιεύματα- τη δημοσίευση της καταγγελίας για τις τότε προγραμματικές συμβάσεις που έκανε η παράταξη "Συσπείρωση",για την οποία μάλιστα τα μέλη της κλήθηκαν σε απολογία από την τότε διοίκηση του ΟΣΚ.

Ειδικά για την προγραμματική σύμβαση για σχολείο της Καλαμάτας, ρίχνει τις ευθύνες στους εργαζόμενους που απεργούσαν, λέγοντας ότι ακυρώθηκαν τρεις διαγωνισμοί εντός του '98 και αναγκαστικά έγινε η σύμβαση. Ωστόσο όπως αναφέρει "το αίτημα για το συγκεκριμένο σχολείο εκκρεμεί εδώ και 13 χρόνια"! Επίσης αναφορικά με το πρόγραμμα των 185 σχολικών βιβλιοθηκών, επιβεβαιώνει το δημοσίευμά μας ότι δεν έγινε όπως θα έπρεπε διαγωνισμός, αλλά επιλογή από κατάλογο που συνέταξε επιτροπή διευθυντών! Μάλιστα οι συγκεκριμένοι τεχνικοί σύμβουλοι θα πάρουν 100 και πάνω εκατομμύρια για να πληκτρολογήσουν στο κομπιούτερ στοιχεία και μελέτες που θα κάνουν οι μηχανικοί του ΟΣΚ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ