Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΑΤΤΑΛΟΣ"
Κλιμακώνει τις προκλήσεις της

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για το σεβασμό της συνδικαλιστικής δράσης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αξιώνει το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου

Σε "τιμωρό" κάθε συνδικαλιστικής κίνησης και κάθε διεκδικητικής προσπάθειας στο εργοστάσιό του έχει αναδειχτεί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μετάλλου ΑΤΤΑΛΟΣ", ο οποίος, τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει τις προκλήσεις του, με στόχο να διατηρήσει ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς, μακριά από κάθε "ενοχλητική" παρέμβαση.

Μονίμως στο στόχαστρο βρίσκεται ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Ν. Αττικής "Ο Προμηθέας" και εργαζόμενος στην επιχείρηση, Γιώργος Ξυπόλυτος,τον οποίο ο εργοδότης αποσπά, για δεύτερη φορά, από το εργοστάσιο που βρίσκεται στο Πικέρμι και τον στέλνει να εργαστεί στα γραφεία της στου Ζωγράφου.

Σε υπόμνημά του προς το υπουργείο Εργασίας, το Συνδικάτο Μετάλλου καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντισυνδικαλιστική και παράνομη δράση του εργοδότη και επισημαίνει ότι στόχος του είναι να αποκόψει τον συνδικαλιστή από τους εργαζόμενους και να τον τιμωρήσει για το γεγονός ότι κατάγγειλε στα αρμόδια όργανα τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων από την επιχείρηση.

Επίσης, το συνδικάτο καταγγέλλει ότι παρά τις παρεμβάσεις του, η Επιθεώρηση Εργασίας Κορωπίου δεν ενήργησε δυναμικά για το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι κατά την παρέμβαση που έκανε προχτές για την παράνομη μετακίνηση του Γ. Ξυπόλυτου, η Επιθεώρηση έκλεισε εργατική διαφορά για ένα μήνα μετά, παρά τη σοβαρότητα του θέματος.

Το συνδικάτο καλεί τον υπουργό Εργασίας να πάρει θέση απέναντι στο πρόβλημα, να προγραμματίσει άμεσα τριμερή συνάντηση και να παρέμβει, για να σταματήσει η ασυδοσία του εργοδότη απέναντι στους εργαζόμενους, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά και απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με τη δυσμενή μετακίνηση του συνδικαλιστή, η επιχείρηση ΑΤΤΑΛΟΣ απέλυσε προχτές εργαζόμενη, επειδή διεκδίκησε οφειλόμενες αποδοχές!

Πρόκειται για μια πάγια τρομοκρατική τακτική της επιχείρησης, απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα δικαιώματά του, ο οποίος αυτόματα χαρακτηρίζεται "αχάριστος" και, κυρίως, "κομμουνιστής"!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συνδικάτου, από τον ΑΤΤΑΛΟ έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα 17 εργαζόμενοι, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του προσωπικού και αποτροπής του από τη συνδικαλιστική συσπείρωση και δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ