Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για τα δεδουλευμένα

Απλήρωτοι πάνω από 2,5 μήνες είναι οι εργαζόμενοι σε τμήμα της Εγνατίας Οδού, από τις κατασκευάστριες εταιρίες

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από τη Δευτέρα, 12 Οκτώβρη, οι 50 περίπου εργαζόμενοι στην τεχνική εταιρία "ΚΟΜΒΟΣ ΕΛΛΑΣ",η οποία σε συνεργασία με την εταιρία "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ",κατασκευάζει το οδικό τμήμα της Εγνατίας οδού, από την περιοχή Στρύμη μέχρι την περιοχή Μέστη της Ροδόπης.Κλιμάκιο της Τοπικής Επιτροπής της ΕΣΑΚ Κομοτηνής,με επικεφαλής τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Π. Ταξόπουλο,επισκέφθηκε τους εργαζόμενους και δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους.

Η κοινοπραξία των δυο εταιριών έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους περισσότερο από 2,5 μήνες,ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρίας ΚΟΜΒΟΣ ΕΛΛΑΣ έχουν "εξαφανιστεί" το τελευταίο διάστημα. Τις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους ανέλαβε εκπρόσωπος της εταιρίας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος τους πρότεινε να δώσει μόνο από 100 χιλ. δραχμές σε κάθε εργαζόμενο, αφήνοντας ανοιχτό το... ενδεχόμενο να καταβάλλει τις μισές αποδοχές μέχρι το τέλος του 1998! Ο κάθε εργαζόμενος είναι να παίρνει περίπου 600 χιλ. δραχμές και συνολικά γύρω στα 30 εκατ. δραχμές. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν την απαράδεκτη αυτή πρόταση και απαιτούν με την κινητοποίησή τους να τους δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους.

Τους εργαζόμενους επισκέφθηκε χτες και ο νομάρχης Ροδόπης Στέργιος Σταυρόπουλος,ο οποίος ωστόσο έκρινε σκόπιμο, εμμέσως πλην σαφώς, να ταχθεί με την εργοδοτική πρόταση. Οι εργαζόμενοι ωστόσο, κατάλαβαν και σχολίασαν τον "πυροσβεστικό" ρόλο του νομάρχη, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει αμέσως, μπροστά στην αποφασιστικότητά τους.

Το κλιμάκιο της ΕΣΑΚ,αφού συζήτησε με τους εργαζόμενους, υποσχέθηκε να προβάλλει το ζήτημα και να συμβάλλει στην άμεση επίλυση του δίκαιου αυτού προβλήματός τους, τονίζοντας ότι η ενότητα των εργαζομένων και η αποφασιστικότητά τους είναι η μόνη εγγύηση για τη λύση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ