Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το βιβλίο στην Κοζάνη

Ο απολογισμός τριών χρόνων δραστηριότητας του Ινστιτούτου Βιβλίου και Ανάγνωσης (ΙΝΒΑ) της Κοζάνης περιέχεται στο τρίτο τεύχος του περιοδικού "Τα τετράδια του ΙΝΒΑ".

Σε αυτό το διάστημα το Ινστιτούτο οργάνωσε και στήριξε εκδηλώσεις για την προώθηση του βιβλίου, όπως συναντήσεις συγγραφέων και εκδοτών, επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα σε συγγραφείς, εκθέσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ανάμεσά τους η "Πανελλήνια Συνάντηση Συγγραφέων" τον Ιούνη του '96, η "Συνάντηση Συγγραφέων Δυτικής Μακεδονίας" τον Ιούνη του '98, το συνέδριο για το "Νεοελληνικό Διαφωτισμό" το Νοέμβρη του '96, η επιστημονική ημερίδα με θέμα "Τα 200 χρόνια από την εκτύπωση της "Χάρτας" του Ρήγα" τον Οκτώβρη του '97 καθώς και ημερίδα για τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

Ιδιαίτερη, εξάλλου, είναι η φροντίδα του Ινστιτούτου για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης,καθώς δημιουργήθηκε χώρος για περιοδικές εκθέσεις, αίθουσα για φιλολογικές εκδηλώσεις, αίθουσα για τοποθέτηση αρχειακού υλικού κ.ά. Επίσης αγοράστηκε μεγάλος αριθμός βιβλίων και περιοδικών και εμπλουτίζονται διαρκώς οι σειρές των συγγραφέων που βραβεύτηκαν με Νόμπελ, των Ελλήνων συγγραφέων που πήραν κρατικά βραβεία και η βιβλιοθήκη των Δυτικομακεδόνων συγγραφέων. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των δωρεών, όπως η σειρά της νεοελληνικής λογοτεχνίας του Ιδρύματος Ουράνη, μεγάλος αριθμός εκδόσεων του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, η παλιά γαλλική εγκυκλοπαίδεια "La Grande Encyclopedie" κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ