Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι διακοπές των υπαλλήλων

"Οι διακοπές του κυρίου Ιλό" του Ζακ Τατί, που παρουσιάζει το SEVEN-X στις 15.00 σίγουρα είναι μια ταινία που βλέπεται πάντα ευχάριστα. Ο κύριος Ιλό με την εξαιρετική παρουσία του δίνει ζωή σε μια κοινότητα παραθεριστών. Ο Ζακ Τατί, ο "πατέρας" του γαλλικού νεορεαλισμού έχει την ικανότητα να κάνει το θεατή να ενδιαφέρεται για όλα και συγχρόνως για τίποτε, γιατί έχει και την αίσθηση του κωμικού και του παράξενου.. Μια εξαιρετική ταινία γεμάτηποίηση, λυρισμό και υπόγειο χιούμορ.

Από το STAR στη 01.15 Οι υπάλληλοι" του Κέβιν Σμιθ.

Είναι υπάλληλοι σε γειτονικά καταστήματα - ντράγκστορ και βιντεοκλάμπ, είναι καλοί φίλοι από τον παλιό καλό καιρό... και μοιράζονται τα εσώψυχά τους. Συνεχώς φλυαρούν και μιλούν κυρίως για σεξ. Για τα παλιά, τα τωρινά και τα μελλούμενα! Οταν εξαντλήσουν το θέμα αρχίζουν να μιλούν για ταινίες. Μια έξυπνη ταινία με ευχάριστους διαλόγους, διαλόγους έξυπνους, γρήγορους, γεμάτους χιούμορ. Με τους: Μπράιαν Ο Χάλοραν και Τζεφ Αντερσον.

Από την ΕΤ - 1 στις 23.30 "Η Μάνον των πηγών" του Κλοντ Μπερί

Πρόκειται για μια κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Μαρσέλ Πανιόλ, που αφηγείται τη ζωή μιας νέας γυναίκας, που έχει χάσει άδικα τον πατέρα της και ζει σαν αγρίμι σε μια περιοχή της Προβηγκίας. Ενας από τους ηθικούς αυτουργούς του θανάτου του πατέρα της, ο Αγκουλέν, έχει πλουτίσει πολύ και την ερωτεύεται με πάθος. Εκείνη, όμως θυμάται καλά, και όχι μόνον δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά του, αντίθετα τού επιτίθεται. Το κατηγορεί ότι προκάλεσε το θάνατο το πατέρα της και θα τιμωρηθεί. Μια μεγάλη παραγωγή με κορυφαίους γάλλους πρωταγωνιστές όπως ο Ιβ Μοντάν, ο Ντανιέλ Οτέιγ, και ο Ιπολίτ Ζιραντό. Πλάι τους η Εμμανουέλ Μπεάρ.

Από την ΕΤ - 3 στη 01.00 "Κρύα σκυλόσουπα" του Αλαν Μέτερ.

Μια μαύρη κωμωδία διανθισμένη με το ιδιότυπο βρετανικό χιούμορ που αφηγείται την εξής ιστορία: ο Τζακ Κλάουντ, είναι ένας εκκεντρικός οδηγός ταξί. Ενας άνδρας μπαίνει ένα βράδυ στο ταξί του και του ζητάει να τον μεταφέρει σε κάποιο μέρος για να θάψει το σκύλο της πανέμορφης φίλης του. Η όμορφη γυναίκα που λάτρευε το ζωντανό της του έχει υποσχεθεί νύχτες ατέλειωτου πάθους, με την προϋπόθεση ότι θα της έκανες έκανε αυτήν την άχαρη χάρη. Φυσικά δέχεται. Ομως πριν αποφασίσει να εκτελέσει την επιθυμία της φίλης του θα προσπαθήσει να τον πουλήσει σ' ένα γουναρά και σ' έναν Κινέζο εστιάτορα... Επειτα... Επειτα, θα αρχίσει μια τρελή νυχτερινή περιπλάνηση που θα έχει περίεργη κατάληξη. Με τον Ράντι Κουεντίν.

Από το MEGA στη 01.15 "Η μεγάλη ληστεία της Νέας Υόρκης" του Σίντεϊ Λιούμετ.

Μια ταινία που άρεσε στο κοινό για τη δράση της και για τις ερμηνείες του Σον Κόνερι και της Ντ. Κάννον. Επειτα από δέκα χρόνια που έμεινε στη φυλακή ο Ντιούκ Αντερσον, είναι πια ελεύθερος και κατευθύνεται στο υπερπολυτελές διαμέρισμα της πρώην φίλης του στο Μανχάταν. Εκεί αποφασίζει να "γδύσει" όλα τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη. Επιστρατεύει τους διασημότερους διαρρήκτες της Νέας Υόρκης και ενισχύεται ψυχικά... από το φίλο του, το μαφιόζο Πατ Αντζελο. Ομως, η αστυνομία τον παρακολουθεί... Ας το παρακολουθήσουμε κι εμείς... Δε θα χάσουμε τίποτε άλλο εκτός από τον ύπνο μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ