Δευτέρα 19 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Εκανε το ντέρμπι προπόνηση

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα του Αρη με 78 - 54! Δύσκολα η ΑΕΚ τον Πανιώνιο

Σε προπόνηση μετέτρεψε το ντέρμπι με τον Αρη ο ΠΑΟΚ, που για την 5η αγωνιστική επικράτησε του αιώνιου αντιπάλου του στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 78 - 54.

Ο "δικέφαλος" ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και δίκαια έφτασε στη νίκη απέναντι στους "κιτρινόμαυρους", που βρέθηκαν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό της Τρίτης, όταν νίκησαν για το Κύπελλο Σάπορτα στη Γερμανία την Τρίερ.

Οι παίκτες του Σβι Σερφ έδειξαν ότι ήξεραν πολύ καλά τι ζητούσαν στο παιχνίδι και με την τριάδα Μπέρι, Κινγκ, Γιαννούλη να κάνουν ό,τι θέλουν εντός αγωνιστικού χώρου σμπαράλιασαν νωρίς νωρίς τις ελπίδες του Αρη για το ροζ φύλλο του αγώνα. Αλλωστε, μόνο μια φορά κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ ο Αρης (28 - 26 στο 15) και έκτοτε... τα πάντα τελείωσαν. Ο Σούλης Μαρκόπουλος μάταια προσπαθούσε να βρει λύσεις στην άμυνα του ΠΑΟΚ και η προτίμηση στα σουτ από την περιφέρεια τελικά δεν αποδείχτηκε και ό,τι καλύτερο.

Σε "έξαλλο" ρυθμό οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το +10 του πρώτου ημιχρόνου (41 - 31) σε 47 - 31 με το ξεκίνημα της επανάληψης και από κει και πέρα τα πάντα είχαν τελειώσει αφού οι παίκτες του Αρη δε φαίνονταν ικανοί να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η βραδιά ανήκε εξ ολοκλήρου στο "δικέφαλο"... Από το ναυάγιο του Αρη αυτός που διασώθηκε ήταν ο Γκραντ.

ΠΑΟΚ: Κολντεμπέλα 8, Νικαλαϊδης 2, Μπέρι 19, Μασλαρινός 5, Μπαλογιάννης 8, Κινγκ 19, Μοράλες 5, Δέσπος, Γιαννούλης 12.

ΑΡΗΣ: Λιαδέλης 9, Χρυσανθόπουλος 10, Σιγάλας 3, Γαλακτερός 1, Αγγελίδης 4, Μαρκής 2, Γκραντ 14, Μιχαϊλοφ 9.

Κινδύνεψε η ΑΕΚ

Πάντως εάν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε περίπατο, στο ΟΑΚΑ λίγο έλειψε να δημιουργηθεί η έκπληξη αφού ο διαλυμένος Πανιώνιος δυσκόλεψε για τα καλά την ΑΕΚ μέχρι οι "κιτρινόμαυροι" να επικρατήσουν με 82 - 75. Οι "κυανέρυθροι" αιφνιδίασαν την ΑΕΚ αφού πάρα τα προβλήματα που τους απασχολούν και χωρίς προπονητή στον πάγκο κατάφεραν να προηγηθούν με 19 - 9 στο ξεκίνημα, το οποίο μετέτρεψαν σε 29 - 14 στο μισά και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 9 πόντους (39 - 30). Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε χάρη στην απόδοση του Μιχάλη Κακιούζη, που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση. Ετσι η Ενωση με ένα σερί 20 - 4 πέρασε μπροστά και παρά τις ύστατες προσπάθειες των Νεοσμυρνιωτών να ξαναμπούν στο παιχνίδι έφτασε στη νίκη.

Ντέρμπι όμως έγινε στην Πάτρα όπου ο Απόλλωνας επικράτησε του Αμαρουσίου με 61 - 60 σε ένα φινάλε για γερά νεύρα, αφού οι Αθηναίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάνε το παιχνίδι στην παράταση όταν 1 πριν το τέλος ο Παντελίδης ευστόχησε σε 1 από τις δυο βολές που είχε κερδίσει.

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα το Ηράκλειο και ο Παναθηναϊκός επικράτησαν του Περιστερίου με 68 - 58 και του Παπάγου με 75 - 70, ενώ επίδειξη δύναμης έκαναν Ολυμπιακός και Ηρακλής επί των Σπόρτιγκ με 87 - 59 και της Νήαρ Ηστ με 68 - 52 αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ