Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γωνιές τραγουδιών

Η αυλαία ανοίγει σε πολλές μουσικές σκηνές αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτοντας κάποιες από τις πινελιές του πορτρέτου του φετινού μουσικού χειμώνα. Η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" ήδη άρχισε τις εμφανίσεις της στις "Γραμμές" (Κωνσταντινουπόλεως 111, τηλ. 34.14.350), όπου παρουσιάζει τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη με ερμηνευτές τους Σωτηρία Λεονάρδου, Αλέξια, Κώστα Θωμαϊδη, Παναγιώτη Καραδημήτρη, Γιάννη Μπέζο, Νένα Μεντή κ.ά. ΟιΑναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου, Μανώλης Χατζημανώλης και Πέμη Ζούνη από αύριο θα βρίσκονται στη σκηνή του "ΖΟΟΜ" (Κυδαθηναίων 39, Πλάκα, τηλ. 32.25.920), ενώ η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Μελίνα Κανά από την Παρασκευή θα τραγουδούν στα "13 Φεγγάρια" (Αγ. Μελετίου 61 και Πατησίων, τηλ. 86.55.100).

Αυλαία αύριο και για τη μουσική παράσταση των Δήμητρας Γαλάνη, Κώστα Μακεδόνα στη "Μέδουσα" (Μακρή 2, Μακρυγιάννη, τηλ. 9218.120). "Να μείνουν τα τραγούδια... " είναι ο τίτλος της παράστασης, που θα διαρκέσει όλο το χειμώνα. Πρόκειται για μια αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι από τις αρχές του αιώνα μέχρι σήμερα, με θεατροποιημένα μουσικοχορευτικά στιγμιότυπα, στα οποία θα συμμετάσχει και ομάδα έξι ηθοποιών: Ε. Καμινάρη, Φ. Δρούκα, Β. Ανδρίτσου, Κρ. Κατσούλης, Σπ. Περδίου, Γ. Μαθές. Τα κείμενα έγραψαν οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου.

Αύριο, επίσης, ξεκινούν οι εμφανίσεις των Παντελή Θαλασσινού και Γεράσιμου Ανδρεάτου στην "Πανσέληνο" (Αδριανού 101, Πλάκα). Μαγευτικά μουσικά ταξίδια, με "καπετάνιους" δύο ξεχωριστούς καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δικά τους τραγούδια, καθώς και δημοτικά, λαϊκά, νησιώτικα και ρεμπέτικα. Μαζί τους οι Δέσποινα Ολυμπίου και Μαρία Αλεξίου.

"Χωρίς ηλεκτρισμό" εμφανίζεται ο Διονύσης Σαββόπουλος από σήμερα μέχρι και την 1 Νοεμβρίου, στην "Αίγλη" (Γενί Χαμάμ) Θεσσαλονίκης. "Φορτηγό", "Μπάλλος", "Βρώμικο ψωμί" και πολλά ακόμη τραγούδια του περιλαμβάνει το πρόγραμμα - περιπλάνηση από το '62 μέχρι σήμερα. Συμμετέχουν δύο σπουδαίοι κιθαριστές οι Θανάσης Μπίκος και Βασίλης Πιερρακέας και ο Κώστας Θεοδώρου (ακουστικό μπάσσο).

Στο "Χάραμα" (Σκοπευτήριο Καισαριανής) από αύριο ξεκινούν οι εμφανίσεις των Βίκυς Μοσχολιού - Θανάση Πολυκανδριώτη.Μαζί τους οι: Χρ. Καρακώστας, Κατ. Ντίνου, Βαγγ. Μαρούλης και Α. Μ. Κάλφα.

Για πέντε βραδιές θα φιλοξενηθεί η Κρινιώ Νικολάου στο "Ομνι Λάιβ" (Αγγελοπούλου 2). Από αύριο έως και το Σάββατο, και στις 27,28/10 θα παρουσιάζει τραγούδια από το δίσκο της "Το φιλί και το χαστούκι" και άλλα κομμάτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ