Τετάρτη 21 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "μπαλάντα" της αμφιβολίας

Οχι, δεν πρόκειται για μια ταινία με μήνυμα, αλλά για μια απόπειρα - ο θεατής θα κρίνει κατά πόσον είναι επιτυχημένη - του Μίλος Φόρμαν, να διασκευάσει τις "Επικίνδυνες σχέσεις" του Ντε Λακλό. Η ταινία "Βαλμόν",που θα παρουσιάσει η ΕΤ-1 στις 23.30 με τον Κόλιν Φερθ, αφηγείται με διαφορετικό τρόπο την ίδια ιστορία. Θα μας γυρίσει στα τέλη του 18ου αιώνα και θα μας οδηγήσει στα μικρά παλάτια της γαλλικής αριστοκρατίας, όπου ο έρωτας δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα ανήθικο παιχνίδι κατάκτησης, από μια ανόητη επιβεβαίωση. Και τίποτε περισσότερο. Ο Βαλμόν, κάτω από τις υποδείξεις της πρώην ερωμένης του, προσπαθεί να κατακτήσει την ενάρετη και πανέμορφη κυρία ντε Τουρβέλ. Το κακό στρέφεται ενάντια στο καλό, το καλό πεθαίνει. Αυτός, όμως, ο θάνατος θα εξουδετερώσει όλες τις ανήθικες δυνάμεις.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 23.00 η δραματική ταινία "Σόμερσμπι",σκηνοθετημένη από τον Τζον Αμιελ. Χολιγουντιανό ριμέικ της γαλλικής ταινίας"Η επιστροφή του Μάρτιν Γκερ", που μεταφέρει τη δράση από τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα στον αμερικανικό νότο του 19ου αιώνα. Μετά το τέλος του αμερικανικού εμφύλιου, ο Τζακ Σόμερσμπι επιστρέφει στο σπίτι του. Η γυναίκα του Λόρελ, που τον θεωρούσε νεκρό, τον υποδέχεται, όπως είναι φυσικό, με ιδιαίτερη χαρά. Ο πόλεμος μοιάζει να τον έχει μεταμορφώσει σ' έναν άλλο άνδρα, από αυτόν που γνώριζε η Λόρελ. Τώρα είναι ζεστός και τρυφερός μαζί της, σε αντίθεση με το παρελθόν. Ενώ, όμως, η γυναίκα αρχίζει να τον ερωτεύεται βαθιά, συγχρόνως αρχίζει ν' αμφιβάλλει εάν ο άνθρωπος αυτός είναι ο άνδρας που είχε παντρευτεί ή ένας ξένος. Στα υπέρ της ταινίας, οι δύο πρωταγωνιστές της, η Τζόντι Φόστερ και ο Ρίτσαρντ Γκιρ.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Η μπαλάντα της Εύας" του Φραντσέσκο Λόνγκο.Πρόκειται για την ιστορία μιας φτωχής ανύπαντρης μητέρας από τη Νάπολι της Ιταλίας, που αφήνει την κόρη της στη μητέρα της, για να πάει στη Βόρεια Ιταλία να βρει δουλιά. Ομως, μια μέρα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να γυρίσει επειγόντως στη Νάπολι, όταν μαθαίνει ότι η κόρη της περνάει δύσκολη εφηβεία και έμπλεξε με κακές παρέες. Δε διστάζει και αμέσως πάει στο παιδί της για να δώσει μια γενναία μάχη και να το φέρει πάλι στο ίσιο δρόμο. Θα τα καταφέρει και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη, αλλά και την αγάπη του παιδιού της. Με την Ιντα ντι Μπενεοτέτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ