Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Στο πλευρό των αρτοποιών

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Αρτοποιών με την Αλέκα Παπαρήγα

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των μικρών και μεσαίων αρτοποιών για την επιβίωση του κλάδου τους, που απειλείται άμεσα από τη δράση των μεγάλων καταστημάτων και των βιομηχανιών, και τη διατήρηση της δουλιάς τους, δήλωσε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ,Αλ. Παπαρήγα,κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των αρτοποιών εξέθεσαν την κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια και η οποία καθημερινά οξύνεται, ιδιαίτερα μετά την "απελευθέρωση" του κλάδου που επέτρεψε την ανεξέλεγκτη είσοδο στο χώρο των βιομηχανιών παραγωγής και διακίνησης ειδών άρτου, όπως επίσης μεγάλων καταστημάτων, που λειτουργούν με συνθήκες που δε διασφαλίζουν τους όρους υγιεινής, αποσπώντας ταυτόχρονα όλο και μεγαλύτερο μέρος του τζίρου από τα παραδοσιακά αρτοποιεία.

Στο υπόμνημα που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας στην Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ προβάλλουν ως καίρια προβλήματα του κλάδου το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την ανυπαρξία χρηματοδότησης, την επαγγελματική στέγη και μια σειρά θεσμικά ζητήματα.

Η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε μετά τη συνάντηση: "Βρίσκουμε δίκαια τα αιτήματα των αρτοποιών για την προστασία τους από τον ανταγωνισμό που γίνεται από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και ιδίως τις μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής ψωμιού, που έχουν διεισδύσει και στενεύουν την αγορά για τους μικρομεσαίους αρτοποιούς. Κατά τη δική μας γνώμη, και μέσα από αυτό το πρόβλημα φαίνεται πολύ καθαρά αυτή η γραμμή αντιπαράθεσης, που πρέπει να υπάρχει απέναντι στους μεγαλοβιομηχάνους και τα πολυκαταστήματα, τα οποία κάνουν τεράστιες επενδύσεις στο χώρο των τροφίμων, υπολογίζοντας σε μεγάλα κέρδη και στο ότι, εν πάση περιπτώσει, τα τρόφιμα θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα στερηθεί ο απλός άνθρωπος εξαιτίας της λιτότητας. Τα προβλήματά τους θα τα παλέψουμε, αλλά χρειάζεται να βγουν, κατά τη γνώμη μας, και γενικότερα συμπεράσματα για το πού πάνε οι εξελίξεις και πόσο θα οξυνθούν οι αντιθέσεις ανάμεσα στους μικρούς και μεσαίους και στα μεγάλα καταστήματα και τις πολυεθνικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ