Τετάρτη 28 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ενισχυμένες ομάδες και ... ελπίδες

Συναρπαστικό αλλά και αμφίρροπο αναμένεται να είναι το 20ό Πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, που ανοίγει την αυλαία του την Παρασκευή (30/10/98), αφού οι 12 ομάδες πουθα διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους, παρουσιάζονται σαφώς πιο ανανεωμένες και ενισχυμένες, συγκριτικά με πέρσι. Οι "δυνατοί" της Α1 κατηγορίας έχουν θέσει ως μοναδικό τους στόχο να "κρατηθούν" στις κορυφαίες θέσεις, ενώ υπάρχουν και αυτές που θα προσπαθήσουν για την έκπληξη, ενώ οι νεοφώτιστοι σκοπεύουν στο να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία και ταυτόχρονα να παλέψουν για να αποκομίσουν όσο το δυνατότερο περισσότερους βαθμούς και εμπειρίες.

Το προφίλ των μονομάχων

Ο περσινός πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας, ΑΣΕ Δούκας, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει και φέτος τα ήδη κεκτημένα. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα εμπλούτισε το ήδη πολύ καλό έμψυχο δυναμικό της με την παρουσία των Τ. Λαζαρίδη, Δ. Κυριαζή, Τ. Μπίθα, Κ. Κουτρούλη και Π. Παπαγεωργίου.

Μεταγραφές και αλλαγές, όμως, υπήρξαν και στο δευτεραθλητή Ιωνικό ΝΦ, ο οποίος απέκτησε τους Β. Χαραλαμπάκη και Ν. Γιαμούρη, ενώ ενσωμάτωσε στις τάξεις του και τους νεαρούς Ν. Διολέτη και Β. Βόγλη, με σκοπό την επανάκτηση της πρωτιάς την οποία κατέκτησαν για τελευταία φορά το 1993.

Τις πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη θέλει να μεταφέρει και στα εγχώρια γήπεδα ο Αθηναϊκός, αφού δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της Α1. Σημαντικός ψυχολογικός παράγοντας για την ομάδα του Βύρωνα αποτελεί η πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Κυπελλούχων που δίνει στους "λόρδους"... ευρωπαϊκό αέρα.

Ο Φίλιππος Βέροιας, ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της επαρχίας, θα προσπαθήσει να ανέβει από τις χαμηλές θέσεις στα ψηλά σκαλοπάτια.

Να ξεφύγει από τη "σκιά" του Φιλίππου θέλει ο έτερος εκπρόσωπος της Βέροιας, ΓΕΒ, και να μετατραπεί σε αξιόλογο αντίπαλο για τα μεγάλα ονόματα του χώρου.

Οι Σχολές Ξυνή, με σημαντική παρουσία στο περσινό πρωτάθλημα, θέλουν να "ασχοληθούν" με τα της κορυφής, ενώ ο ιστορικός σύλλογος του Πανελληνίου θα αποτελέσει υπολογίσιμο αντίπαλο κάθε δυνατής ομάδας. Ο ΒΑΟ, η ομάδα του Κολεγίου Αθηνών, ο Τρίτων και το Κιλκίς θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, που σημαίνει την αποφυγή του υποβιβασμού.

Μ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ