Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Ο Μποντίρογκα έκανε τη διαφορά

Ο Γιουγκοσλάβος έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟ απέναντι στη χλωμή ΑΕΚ

Τι κι αν δεν έπαιξε καλά; Οπως είπε και ο Λ. Σούμποτιτς, "σημασία έχει να κερδίζεις κι όταν δεν είσαι σε καλή κατάσταση". Εναντίον της ΑΕΚ, οι "πράσινοι" έκαναν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να κερδίσουν και μάλιστα ευκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό 61-54. Το μυστικό του Λ. Σούμποτιτς ακούει στο όνομα Ντ. Μποντίρογκα. Ο Σέρβος είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τις ισορροπίες. Ανέβασε με την απόδοσή του όλη την ομάδα κι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να καλύψει όλα τα κενά. Προχτές στο ΟΑΚΑ έκανε ό,τι ήθελε. Σημείωσε 24 πόντους, πήρε 8 ριμπάουντ, κέρδισε 8 φάουλ, έδωσε 4 ασίστ και στο δημοψήφισμα του ΕΣΑΚΕ δικαιολογημένα αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της 7ης αγωνιστικής, με 72 βαθμούς - 32 περισσότερους από τον δεύτερο Ερικ Μικ του Αμαρουσίου.

"Εκμηδενίσαμε όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού, εκτός από τον Μποντίρογκα" δικαιολογήθηκε ο Γ. Καλαφατάκης. Υπερβολή. Ενας παίκτης από μόνος του ποτέ δεν κερδίζει έναν αγώνα, εκτός κι αν απέναντί του δεν έχει κάποια σοβαρή ομάδα. Κι η ΑΕΚ της Τετάρτης είχε τα χάλια της. Ατομικές εξάρσεις των Πάτερσον, Κακιούζη, δύναμη στα όρια του αντιαθλητικού κοντά στη ρακέτα, αλλά πέραν τούτων ουδέν. Κορωνιός, Πρέλεβιτς, Αρλάουκας, Χατζής, Αντερσεν υστέρησαν απελπιστικά. Οι "μικροί" Παπανικολόπουλος, Τσακαλίδης, δεν μπορούσαν να νικήσουν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Ο Γ. Καλαφατάκης δικαιολογημένα έχει παράπονα από τους διαιτητές που προστάτευσαν τις βεντέτες του Παναθηναϊκού, αλλά η συνολική εμφάνιση της ΑΕΚ τον υποχρεώνει να αναζητήσει ευθύνες, αποκλειστικά από τον εαυτό του και τους παίκτες του.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα... Ο Ολυμπιακός επανέλαβε τον κακό του εαυτό και νίκησε δύσκολα στο Φάληρο το Περιστέρι με 80-66. "Δεν ήταν από τα παιχνίδια που ικανοποιούν τον κόσμο" παραδέχτηκε ο Ιβκοβιτς, που βλέπει να συγκεντρώνονται όλο και λιγότεροι φίλαθλοι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το νεοφώτιστο Μαρούσι έριξε λάδι στις πληγές του Παπάγου, νικώντας τον μέσα στην έδρα του με 78-74. Η ομάδα του Κ. Πετρόπουλου πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στην ομάδα του Παπάγου. Οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι και την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να αγωνιστούν.

Στον πρώτο του εκτός έδρας αγώνα ο Αντρέ Ματζόν είδε τον Πανιώνιο να "βουλιάζει" στη μετριότητα. Ο Σπόρτιγκ πήρε εύκολη νίκη στα Πατήσια με 77-65 και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Γιορτινή ήταν η 7η αγωνιστική για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο Αρης επικράτησε στο Ηράκλειο της τοπικής ομάδας με 63-51, ο Ηρακλής στο Ιβανόφειο του Απόλλωνα με 88-77 και ο ΠΑΟΚ της Νήαρ Ηστ με 94-63.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ