Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
"Επιθέσεις αυτοκτονίας" απέτρεψε η Αστυνομία

ΑΓΚΥΡΑ.-

Η τουρκική αστυνομία ισχυρίζεται ότι "απέτρεψε την τελευταία στιγμή" βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που "σχεδίαζαν", για την ημέρα της 75ης επετείου από την ίδρυση του νέου τουρκικού κράτους του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, μέλη οργάνωσης ισλαμιστών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 24 μέλη της εκτός νόμου οργάνωσης "Ομοσπονδία Ισλαμικών Ενώσεων και Κοινοτήτων" (ICCB), που εδρεύει στη Γερμανία, σχεδίαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του μαυσωλείου του Κεμάλ Ατατούρκ στην Αγκυρα, την περασμένη Πέμπτη, στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων. Την ημέρα εκείνη είχε συγκεντρωθεί στο μαυσωλείο ολόκληρη η τουρκική πολιτικοστρατιωτική ηγεσία.

Οι συλληφθέντες "είχαν μισθώσει αεροσκάφος" για τη μεταφορά των εκρηκτικών υλών στην Προύσσα, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, αποφάσισαν τελικά να αναβάλουν την επιχείρησή τους για τις 10 Νοέμβρη, την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ. Η αστυνομία "ανακάλυψε το αεροπλάνο με τα εκρηκτικά και προχώρησε σε συλλήψεις", κι έτσι "ματαίωσε" τα σχέδια των ισλαμιστών.

Η εφημερίδα "Ραντικάλ" έγραψε χτες ότι οι οργανωτές της επιχείρησης είχαν διασυνδέσεις με τον Σαουδάραβα τρομοκράτη Ουσάμα Μπιν Λάντεν, που κατηγορείται από την Ουάσιγκτον ως υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες στο Ναϊρόμπι και το Νταρ ες Σαλάμ στις 7 Αυγούστου και εναντίον του οποίου έχουν "κινητοποιηθεί" οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι έπαιρναν εντολές από τον "ηγέτη της ICCB, Μετίν Καπλάν", που κατά την ίδια πηγή αυτοαποκαλείται "χαλίφης" και "διάδοχος του Προφήτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ