Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκαστή παρανομία με εντολή Σουμάκη!

Οι εφοπλιστές χρησιμοποιούν τα πληρώματά τους για την επισκευή των πλοίων, παραβιάζοντας τον πρόσφατο νόμο κάτω από τη "μύτη" των Λιμενικών Αρχών!

Εφοπλιστές, υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Λιμενικές Αρχές, σε αγαστή συνεργασία, μετατρέπουν σε "κουρέλι" το νόμο 2642/98 που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 17 Σεπτέμβρη και ορίζει ρητά ότι το πλήρωμα του πλοίου απαγορεύεται να εκτελεί ακόμα και εργασίες συντήρησης όταν το πλοίο βρίσκεται σε Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ή επιχείρηση! Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος - Πειραιά έντεκα πλοία, στα οποία, μπροστά στα μάτια των λιμενικών, εκτελούνται σοβαρές επισκευαστικές εργασίες από το ίδιο το πλήρωμα, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των ναυτεργατών, να υπονομεύεται η ίδια η λειτουργία της Ζώνης και να αυξάνεται η ανεργία.

Πρόκειται για τα πλοία "ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ","ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΙ","ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ","ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ 1","ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ 2","ΖΟΥΠΙΤΕΡ","ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ","ΠΡΙΝΣΕΖΑ ΣΟΥΠΡΙΑ","ΜΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ","ΑΘΗΝΑ ΕΞΠΡΕΣ" και "ΡΟΔΑΝΘΗ".

Τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τον υπουργό ΕΝ και την κυβέρνηση για τη μη εφαρμογή του νόμου και υπογραμμίζουν: "Ο υπουργός υπεράνω και των νόμων, πιστός υπηρέτης του κάθε τυχοδιώκτη εφοπλιστή, με προσωπική εντολή στα κατά τόπους λιμεναρχεία, απαιτεί τη μη εφαρμογή του νόμου! Γι' άλλη μια φορά η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών και οι υπουργοί της δείχνουν πόσο σέβονται τους δικούς τους νόμους, αλλά και τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους. Δείχνουν τη μεγάλη τους εξάρτηση από το μεγάλο κεφάλαιο, από τον κάθε τυχοδιώκτη που θέλει να πλουτίζει σε βάρος ακόμα της ζωής των εργαζομένων". Τα Σωματεία καλούν τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει και σημειώνουν ότι με τον αγώνα τους θα αποκρούσουν και αυτή την πρόκληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ