Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ηταν μόλις 18 χρόνων...

Ηταν δεν ήταν 18 χρόνων ο Γιώργος Μαλλιαρός, που πριν λίγες μέρες έχασε τη ζωή του, όταν ένα περιπολικό χτύπησε τη μηχανή που οδηγούσε στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Δήμητρας στη Βούλα. Πριν έναν περίπου μήνα, ο Γιώργος είχε βρει δουλιά στο δισκάδικο "Μετρόπολις" στο κέντρο της Αθήνας. Την περασμένη βδομάδα, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου του, του ζητήθηκε να κάνει μια εξωτερική δουλιά. Του παραχωρήθηκε, μάλιστα, για το σκοπό αυτό και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Λίγη ώρα αργότερα, εκεί κοντά στις 7 μμ, άφηνε την τελευταία του πνοή.

Για θυσία στο βωμό του υπερκέρδους, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. "Ο Γιώργος - σημειώνεται - άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο προς χάρη του υπερκέρδους, στην προσπάθεια της επιχείρησης για μεγιστοποίηση των κερδών της".

Ο Σύλλογος, αφού καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε απασχολήσιμους, σε αναλώσιμα υλικά μιας χρήσεως, καλεί τους εργαζόμενους να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική με συλλογική δράση και ταξικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ