Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Πιο κοντά στο "λουκέτο"

Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων χτες έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης

Η ζοφερή προοπτική της εκκαθάρισης και του κλεισίματος της ΣΟΦΤΕΞ διαφαίνεται πλέον πολύ πιο καθαρά, αφού χτες κατά τη συνάντηση των σωματείων εργαζομένων με την αρμόδια, για το θέμα, υφυπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου,η τελευταία απέκλεισε, για μια ακόμη φορά, το αίτημα αιχμής των εργαζομένων για χρηματοδότηση της επιχείρησης, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε, τα μηνύματα από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται... στο Λονδίνο για την πώληση της εταιρίας, είναι και "αισιόδοξα και απαισιόδοξα". Αργότερα, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, η υφυπουργός ανακοίνωνε ότι "οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες" και ότι "σε περίπτωση που αυτές δεν αποδώσουν, το πιθανότερο είναι να τεθεί η ΣΟΦΤΕΞ υπό εκκαθάριση και να κλείσει".

Χτες οι εργαζόμενοι, στα πλαίσια της τετράωρης στάσης εργασίας, πραγματοποίησαν μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, απαιτώντας την άμεση χρηματοδότηση της επιχείρησης, καθώς και να σταματήσει το ξεπούλημα - διάλυση της ΣΟΦΤΕΞ.Την ίδια ώρα οι συνδικαλιστές άκουγαν από το στόμα της υφυπουργού τα προαναφερόμενα μαύρα μαντάτα. Ωστόσο, η κ. Διαμαντοπούλου, σημείωσε ότι ίσως αυτή τη βδομάδα οριοθετηθεί η συμφωνία πώλησης, η οποία θα είναι υπό την αίρεση είτε των πιστωτών, είτε των εργαζομένων... Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση πιθανότατα προτίθεται να υπογράψει, μια όποια συμφωνία και μετά να απαγκιστρωθεί από το θέμα, ρίχνοντας το "μπαλάκι" στους πιστωτές και τους εργαζόμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα που θα γίνει εκ νέου συνάντηση εργαζομένων - υφυπουργού, η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία κινητοποίηση!

Οταν οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για το αποτέλεσμα της συνάντησης, οι τελευταίοι εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για το συνεχή εμπαιγμό της κυβέρνησης και απαίτησαν από το ΔΣ του σωματείου, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα, να πάρει απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ τα σημάδια της υπονόμευσης της ΣΟΦΤΕΞ έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή και στους καταναλωτές, καθώς τα προϊόντα της ΣΟΦΤΕΞ όλο και πιο δυσδιάκριτα γίνονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, προς όφελος των ανταγωνιστών, για λογαριασμό των οποίων λειτουργεί ανοιχτά η κυβέρνηση, υπονομεύοντας τη μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελεσίγραφο 24 ωρών! (1999-04-20 00:00:00.0)
Κάτι παραπάνω από σκάνδαλο! (1998-12-23 00:00:00.0)
"Εν ψυχρώ" στη διάλυση! (1998-09-22 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε ΣΟΦΤΕΞ - ΛΑΡΚΟ (1998-09-05 00:00:00.0)
Τα ΜΑΤ "ασπίδα" της καταστροφικής πολιτικής (1997-05-07 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις που δείχνουν "λουκέτο" (1997-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ