Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Τελεσίγραφο 24 ωρών!

Κορυφώνεται η γκαγκστερική επιδρομή κατά των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ, οι οποίοι κλήθηκαν χτες από το υπουργείο Ανάπτυξης να αποδεχτούν εντός 24ώρου το σχέδιο των Αμερικανών της "Λόκριτς", υπό την απειλή ότι διαφορετικά θα κλείσει η επιχείρηση! Δυναμική διαδήλωση και πορεία

Με την απειλή του "λουκέτου" εκβιάζει πλέον ανοιχτά τους εργαζόμενους τηςΣΟΦΤΕΞ η κυβέρνηση, προκειμένου να αποδεχτούν το κατάπτυστο... σχέδιο συλλογικής σύμβασης που απαιτούν οι υποψήφιοι Αμερικανοί αγοραστές και που ανατρέπει συνολικά τις εργασιακές σχέσεις. Ετσι, κατά τη χτεσινή συνάντηση με το σωματείο, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης (υπουργός, υφυπουργός) ζήτησε από τους εργαζόμενους να ανακοινώσουν εντός 24ώρου (! ) ότι δέχονται το σχέδιο της πολυεθνικής "Λόκριτς"!Και αυτό εν μέσω 830 διαθεσιμοτήτων, με σταματημένη την παραγωγή, το ρεύμα κομμένο και την απειλή "λουκέτου" να επικρέμεται πάνω από τη ΣΟΦΤΕΞ. Μάλιστα, το υπουργείο Ανάπτυξης σε μια προσπάθειά του να φανεί... διαλλακτικό, ανέστειλε για μία μέρα (! ) τις προγραμματισμένες διαθεσιμότητες στο εργοστάσιο του Μεγάλου Πεύκου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της υφυπουργού Αννας Διαμαντοπούλου,"το πρόβλημα των εργαζομένων εστιάζεται σε 4 - 5 σημεία", ωστόσο φάνηκε αισιόδοξη ότι "θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο". Δεν έχασε, όμως, την ευκαιρία να δηλώσει ξανά ότι"αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά, η επιχείρηση θα κλείσει"!

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η κ. Διαμαντοπούλου προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στους εργαζόμενους. Ξέχασε, προφανώς, η υφυπουργός ότι οι όροι που εμπεριέχονται στο σκανδαλώδες προσύμφωνο συντάχθηκαν υπό την επίβλεψή της, όπως επίσης ότι, οι εργαζόμενοι ποτέ δεν είχαν πάρει στα χέρια τους επίσημο έγγραφο, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΟΦΤΕΞ. Το επίσημο υπογεγραμμένο κείμενο, οι εργαζόμενοι το πήραν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα.

Χτες οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ στα πλαίσια της 4ωρης στάσης, πραγματοποίησαν μια δυναμική κινητοποίηση, με πορεία από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στο υπουργείο Ανάπτυξης. Με συνθήματα όπως: "υπάρχει λύση η ΣΟΦΤΕΞ για να ζήσει", "κάτω τα χέρια από τη ΣΟΦΤΕΞ" και "πάρτε πίσω τους εκβιασμούς", έφτασαν στη 1: 30 το μεσημέρι στο υπουργείο. Αμέσως πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του σωματείου Λ. Κολιγιάννης,έκανε μια τυπική ενημέρωση στους εργαζόμενους, παραπέμποντάς τους στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν, τόσο με τον κ. Γεωργίτση και την Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και στις αποφάσεις που θα πάρει το ΔΣ στη σημερινή του συνεδρίαση.

Κοντά στους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και ο Χ. Κατσιώτης, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ. Απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό στους εργαζόμενους ο Μ. Κωστόπουλος σημείωσε ότι οι εκβιασμοί της κυβέρνησης συνιστούν γκαγκστερικές επιδρομές στα δικαιώματα των εργαζομένων, δικαιώματα που έχουν τη σφραγίδα των αγώνων, του ιδρώτα και του αίματος. Επίσης, καταδίκασε την κυβέρνηση γιατί ξεπουλάει τις δημόσιες στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, κατήγγειλε εκείνους τους "συνδικαλιστές" της ΓΣΕΕ που πιέζουν τους εργαζόμενους να δεχτούν τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι της δικαίωσή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Περνάνε" οι εκβιασμοί των Αμερικανών (1999-09-16 00:00:00.0)
Εκανε πίσω η πλειοψηφία του σωματείου (1999-04-22 00:00:00.0)
Κυβέρνηση - εκβιαστής! (1999-04-15 00:00:00.0)
Πιο κοντά στο "λουκέτο" (1998-11-03 00:00:00.0)
"Εν ψυχρώ" στη διάλυση! (1998-09-22 00:00:00.0)
Τα ΜΑΤ "ασπίδα" της καταστροφικής πολιτικής (1997-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ