Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Το ΠΑΜΕ φοβίζει

Σφοδρή επίθεση των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του Μετώπου, με αφορμή την πρόσκληση προς όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους για συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Την "τιμητική" του είχε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά,μετά το κάλεσμα των συμβούλων του Μετώπου προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους για αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Οι σύμβουλοι των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Α. Π., δείχνοντας την ανησυχία τους για την επιρροή, την αποδοχή και τη συσπειρωτική δύναμη του ΠΑΜΕ, εκτίμησαν ότι θα... αποτύχει και επανέλαβαν τα περί "πρώτου βήματος για την οργανωτική διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος", σε μια συζήτηση που απασχόλησε αρκετά την ΕΕ.

Από την πλευρά τους, οι σύμβουλοι του ΠΑΜΕ επισήμαναν την ανάγκη για ταξική, αγωνιστική ενότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα, αναφέρθηκαν στις αρχές, τις επιδιώξεις και το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ, ενώ υπογράμμισαν και τη σημαντική συσπείρωση εργαζομένων που έχει πετύχει από τις πρώτες κιόλας μέρες της δημιουργίας του. Τόνισαν, ακόμη, ότι "η ελπίδα, η τιμή και η υπόληψη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, μόνο από το ΠΑΜΕ μπορούν να υπηρετηθούν".

Τέλος, τα στελέχη του ΠΑΜΕ διατύπωσαν το κάλεσμα του Μετώπου προς όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, για συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10 το πρωί και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ανάλογη ήταν η στάση των παρατάξεων της πλειοψηφίας και κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ,όπου δεν έχασαν μάλιστα την ευκαιρία να εξαπολύσουν μια απαράδεκτη επίθεση εναντίον της ΕΣΑΚ, την οποία κατηγόρησαν για "τυχοδιωκτισμό, διασπαστική τακτική, καπηλεία των αγώνων, σφετερισμό των εργατικών κατακτήσεων, μονολιθικότητα, σεχταρισμό"!

Στις τοποθετήσεις τους οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ, Δ. Αγκαβανάκης και Μπ. Βορτελίνος κατήγγειλαν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς από τη μια και η συναίνεση από την άλλη στην κατάργηση βασικών κατακτήσεων που έχουν συνδεθεί με τη μέρα αυτή, όπως το 8ωρο, είναι όχι μόνο ασυμβίβαστα, αλλά και ασέβεια στο αίμα των νεκρών του αγώνα για την κατάκτηση αυτών των δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ