Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θεαματική αύξηση της ΕΣΑΚ στον ΣΥΤΕ

Στο μεγάλο νικητή αναδείχτηκε η ΕΣΑΚ στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Σωματείο Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος,αφού παρουσίασε αύξηση κατά 80%.Συγκεκριμένα από 126 ψήφους και ποσοστό 4,8% το 1997, ανέβηκε στις 224 ψήφους και ποσοστό 8,6%.

Μείωση είχαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ (να σημειωθεί ότι κατέβηκαν και στην Τράπεζα Ελλάδος με διπλά ψηφοδέλτια προκειμένου να λειτουργήσουν ως αναχώματα). Η ΠΑΣΚΕ από 49%,που είχε στις προηγούμενες εκλογές, συγκέντρωσε ποσοστό 42,5% (ΠΑΣΚΕ: 27,5% και ΔΗΣΚ: 15%), μειώθηκε δηλαδή το ποσοστό της κατά 6,5 μονάδες. Τα δυο ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και τμήμα της ΑΣΠΕ,που συνεργάστηκε μαζί της, είχαν συνολικά μείωση δυο μονάδες περίπου, παίρνοντας συνολικά 27%. Αύξηση είχε η ΠΑΣ που συγκέντρωσε ποσοστό 11% από 8% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές, ενώ πτώση είχε η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ,που από 13% πήρε 10,5%.

Ο Γιάννης Βαμβακούσης,αντιπρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΤΕ και συνδικαλιστής της ΕΣΑΚ, επισήμανε ότι το αποτέλεσμα "είναι καρπός μιας σταθερής, σοβαρής προσπάθειας της παράταξης σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που είχε να κάνει με τη μόνιμη καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλιάς. Τη συστηματική προβολή των θέσεων της παράταξης με ανακοινώσεις, αλλά και της έντονης παρέμβασής της για τη λύση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ΤΕ". Σημείωσε ακόμα ότι "οι εργαζόμενοι έδωσαν την καλύτερη απάντηση σ' όλους εκείνους τους "αριστερούς" συνδικαλιστές που προεξοφλούσαν τον καταποντισμό της ΕΣΑΚ. Οι μεθοδεύσεις τους - κατέληξε - για αποκλεισμό της ΕΣΑΚ από το νέο ΔΣ έπεσαν στο κενό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ