Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΤΕΞ
"Περνάνε" οι εκβιασμοί των Αμερικανών

Αποφασισμένη να ικανοποιήσει και τις νέες εκβιαστικές αξιώσεις των Αμερικανών αγοραστών της ΣΟΦΤΕΞ, που βασίζονται πάνω στην κατάπτυστη συμφωνία πώλησης, φέρεται η κυβέρνηση, αφού χτες σε διαδοχικές συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Εργασίας και Ανάπτυξης, για το θέμα των 305 διαθεσιμοτήτων που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ στο εργοστάσιο της Δράμας, τόσο ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Ζαφειρόπουλος, ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν λύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Αμερικανών.

Ετσι, σ' αυτά τα πλαίσια, ο υφυπουργός Εργασίας παρακάλεσε κυριολεκτικά τη διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ να αναστείλει τις διαθεσιμότητες για μία βδομάδα, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει το περιθώριο να ικανοποιήσει το εκβιαστικό αίτημα των Αμερικανών, δηλαδή να τους παραχωρήσει την προμήθεια των σχολικών βιβλίων. Αλλωστε, γι' αυτό το λόγο, αύριο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των υφυπουργών Εργασίας, Ανάπτυξης και Παιδείας, ώστε να βρεθεί τρόπος να δοθεί η παραγγελία των σχολικών βιβλίων στη ΣΟΦΤΕΞ, προμήθεια που έχει εκχωρηθεί σε άλλον ιδιώτη στα πλαίσια μειοδοτικού διαγωνισμού. Ωστόσο, όμως, τα νέα αφεντικά της ΣΟΦΤΕΞ δε δεσμεύτηκαν σε τίποτα.

Μετά από αυτή την υποχώρηση της κυβέρνησης, οι Αμερικανοί, που, σημειωτέον, εκτός από την πρώτη δόση δεν έχουν δώσει δραχμή, αναμένεται να κλιμακώσουν τους εκβιασμούς, αφού είναι γνωστό ότι η προμήθεια των σχολικών βιβλίων απαιτεί δουλιά τριών το πολύ μηνών και είναι ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ