Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τα προβλήματα των ΕΒΕ δε λύνονται με φιέστες

Αυστηρή κριτική στις διαδικασίες που ακολούθησε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΒΣΘ στην πανελλήνια σύσκεψη ομοσπονδιών ΕΒΕ

Σε ανώδυνη για την κυβέρνηση φιέστα μετέτρεψε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης την πανελλήνια σύσκεψη ομοσπονδιών επαγγελματιών και βιοτεχνών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει με χθεσινή της ανακοίνωση η Δημοκρατική Κίνηση ΕΒΕ (ΔΗΚΕΒΕ) Θεσσαλονίκης.

Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε μέσα από την πλαδαρή εισήγηση, την απαράδεκτη διαδικασία, την έλλειψη ψηφίσματος και τη μετάθεση των παρόμοιων αποφάσεων στη σύγκληση της επόμενης μέρας του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ.

"Αν μάλιστα συνδυάσουμε το τελευταίο, με το γεγονός ότι το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ ανέθεσε στο προεδρείο να εξετάσει το ζήτημα των κινητοποιήσεων, έχουμε πλήρη εφαρμογή του "εγώ τα λέω στη γάτα μου κι εκείνη στην ουρά της". Η τακτική αυτή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΒΣΘ επιβεβαίωσε τις πρόσφατες εκτιμήσεις της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης για το πού οδηγούνταν η σύσκεψη", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι στους συνέδρους δόθηκε μόνο ένα δίλεπτο ομιλίας, η πλειοψηφία αρνήθηκε να αναγνωστούν οι θέσεις της "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ", ενώ καταγγέλλεται ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που "είπε με περισσή κυνικότητα ότι με το σεισμό θα ανοίξουν οι δουλιές" (!), καθώς και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ που "υπερηφανεύτηκε γιατί το κόμμα του είχε υποστηρίξει τα αντικειμενικά κριτήρια".

Τέλος, το ΔΣ της ΔΗΚΕΒΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, συνταξιούχους, σημειώνοντας ότι αν δε δραστηριοποιηθούν στα σωματεία τους και δεν αγωνιστούν να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στο συνδικαλιστικό τους χώρο, αντί να αυξάνονται οι προσπάθειες για δυναμικές διεκδικήσεις επίλυσης των προβλημάτων, θα αυξάνονται μόνο τα έξοδα εκδηλώσεων με τους ρυθμούς που αυξάνονται τα λουκέτα στις επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ