Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ώρα του λαού και του αγώνα

Μεγαλύτερη ανησυχία, από τα μίζερα και ανεπαρκή μέτρα που έχει εξαγγείλει και την πορεία εφαρμογής τους, προκαλεί η προπαγανδιστική επιχείρηση που τα συνοδεύει και τα "υπερκαλύπτει". Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ξεδιάντροπα ότι περίπου "όλα πάνε καλά" και ούτε λίγο - ούτε πολύ σε λίγες βδομάδες τα προβλήματα όλα θα λυθούν! Αυτή η προσπάθεια που καταβάλλουν εν χορώ όλα τα κυβερνητικά στελέχη, να καλλιεργήσουν ένα κλίμα εφησυχασμού και κουκουλώματος του δράματος που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες άστεγοι, τίποτα το καλό δεν προμηνύει. Στην πραγματικότητα, αυτή η στάση αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς να αποκατασταθούν πλήρως και θα περιοριστεί στα μέτρα ελεημοσύνης που έχει μέχρι τώρα εξαγγείλει.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιδιώκει να "ξεχαστούν" όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις του σεισμού και να εξοβελιστούν στο περιθώριο της δημοσιότητας, ακριβώς γιατί εκτιμά ότι το κλίμα που διαμορφώνεται και η λαϊκή δυσαρέσκεια που διογκώνεται δε βοηθούν τους εκλογικούς σχεδιασμούς της.

Τώρα, όμως, είναι η ώρα που γίνεται επιτακτικά αναγκαία η λαϊκή παρέμβαση, η αυτοοργάνωση και ο αγώνας των ίδιων των σεισμοπαθών με την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εργαζομένων, με στόχο να μην αφήσουν ούτε λεπτό την κυβέρνηση να τους ξεχάσει, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση και μια φθηνή και ασφαλή λαϊκή κατοικία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ