Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι συνέπειες των αντιαγροτικών πολιτικών

Μια ακόμη εκτίμηση - πρόβλεψη και, ταυτόχρονα, προειδοποίηση του ΚΚΕ, που την απηύθυνε δημόσια και επανειλημμένα, από τις περασμένες δεκαετίες, επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία και εκθέσεις.

Το θέμα αφορά τη συρρίκνωση της γεωργίας και τα σχετικά στοιχεία υπάρχουν σε ειδική μελέτη του υπουργείου Γεωργίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση αυτή, η συμμετοχή της γεωργίας στην ελληνική οικονομία, την περίοδο 1988 - '97, σημείωσε παραπέρα δραματική πτώση, κατά 30%. Το ίδιο σημαντική ήταν και η πτώση της συμμετοχής της γεωργίας στην απασχόληση. Σχετικά, δε, με τις διαφαινόμενες προοπτικές, η μελέτη σημειώνει πως η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής και η άνοδος του μέσου όρου ηλικίας των αγροτών, προοιωνίζονται την ερήμωση της υπαίθρου και το μαρασμό της αγροτικής οικονομίας.

Χρειάζεται, μήπως, να θυμίσουμε συγκεκριμένα τι έλεγε το ΚΚΕ; Δε νομίζουμε, πως αυτό είναι αναγκαίο. Σημειώνουμε μόνο, ότι η δραματική και βαθιά ζημιογόνα αυτή πορεία - και για τους αγρότες και για τη χώρα συνολικά - δεν έγινε τυχαία. Ηταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των αντιαγροτικών κατευθύνσεων και πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ