Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φήμες

ΦΗΜΕΣ ΕΠΙ ΦΗΜΩΝ πάλι χτες για έναν επικείμενο σεισμό στην Αταλάντη, με αφορμή διαρρέουσες πληροφορίες από το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι οποίες από στόμα σε στόμα έκαναν... το ψίχουλο καρβέλι. Ο κόσμος, βέβαια, δικαίως ανησυχεί αφού είδε τόσο τα αποτελέσματα του πρόσφατου σεισμού όσο και την... κρατική μέριμνα.***

Ισως όμως πρέπει να αποκτήσουμε και κάποια άλλα κριτήρια εκτίμησης των πληροφοριών! Π.χ. είναι δυνατόν να ήξερε χτες ο Λαλιώτης ότι επίκειται μεγάλος σεισμός και να μη φρόντιζε να οργανώσει ένα... έκτακτο ταξιδάκι στο εξωτερικό για... θέματα του υπουργείου του; Επίσης, δε θα είχε ειδοποιήσει και τον φίλο του τον πρωθυπουργό;

***

Τέλος πάντων, ο πανικός είναι γνωστό πως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μετά το σεισμό σε τέτοιες περιπτώσεις και καλό είναι να τον αποφεύγουμε και να δρούμε ψύχραιμα και προνοητικά.

***

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ που έκανε πριν... 11 χρόνια θυμήθηκε να επαναφέρει στη Βουλή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς, και μιλά για υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων και οικοδομών!

***

Δε λέμε, εκτιμούμε το ενδιαφέρον του για τη διασφάλιση των κατοίκων αυτής της πραγματικά πολύπαθης από σεισμούς χώρας, πλην όμως οφείλουμε να διακρίνουμε και... ένα επίσης έντονο ενδιαφέρον για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, που προφανώς θα θησαύριζαν αν μια τέτοια ρύθμιση γινόταν νόμος του κράτους.

***

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι εταιρίες αυτές χαίρουν πλήρους ασυλίας. Ευελπιστούμε ότι τέτοιου είδους προτάσεις δε θα βρουν μιμητές στους κόλπους της κυβέρνησης, η οποία, για να λέμε και την αλήθεια, έχειελάχιστη υποχρέωση να διασφαλίζει τους πολίτες σε περιπτώσεις καταστροφών όπως σεισμοί ή πλημμύρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ