Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικές "προτάσεις"

Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο "Προβολές Ραδιοκινηματογραφικές" διοργανώνουν το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με το Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας 102 FM της ΕΡΤ-3, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.

Στη διάρκεια του προγράμματος θα προβληθούν τρία αφιερώματα με θέματα: "Το σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου - η μοναχική συλλογικότητα ενός λαού", "Από τη χαμένη αθωότητα του '60 στις οθόνες του Ιντερνετ, η νεολαία ακόμα αναπνέει" και "Ενα χρωματιστό χαμόγελο κόντρα στο γκρίζο". Πριν από κάθε ταινία θα προβάλλεται μία μικρού μήκους ταινία της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το πρώτο αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο περιλαμβάνει τις ταινίες: "Ο Μελισσοκόμος" (σήμερα), "Μεγαλέξανδρος" (10/11), "Ταξίδι στα Κύθηρα" (17/11, θα παραστεί ο σκηνοθέτης) και "Τοπίο στην Ομίχλη" (24/11).

Στο δεύτερο αφιέρωμα θα προβληθούν: "Ασυμβίβαστος" (7/12) του Ανδρέα Θωμόπουλου, "Trainspotting" (8/12) Ντ. Μπόιλ, "Αουτσάιντερς" (9/12) του Φρ. Κόπολα, "Τραστ" (10/12) του Χαλ Χάρτλεϊ, "Καπνός" (11/12) του Γουέιν Γουάνγκ - την προβολή θα προλογίσει ο Κ. Βλαχόπουλος από μέρους του Γραφείου της Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ - και "Οι Υπάλληλοι" του Κέβιν Σμιθ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ