Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οταν το παρελθόν κάνει επισκέψεις

Εξω από τα καθιερωμένα του αμερικανικού κινηματογράφου είναι η δημιουργία του Πολ Σρέιντερ "Νυχτερινές επισκέψεις" που θα παρουσιάσει το MEGA στις 00.45. Μια ταινία λιτή, με θαυμάσιες ερμηνείες, αντισυμβατική, καθαρή και τίμια, με πρωταγωνιστή τον Γουιλέμ Νταφόε. Ενας ντίλερ ναρκωτικών, που κάποτε ήταν κι αυτός χρήστης, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεκόψει με τα ναρκωτικά, με τον κόσμο του υποκόσμου, με τα βαποράκια και με τους χρήστες. Προσπαθεί με τρόπο απελπισμένο και γι' αυτό ξαναγυρίζει σε μια παλιά του αγάπη, με την ελπίδα ότι η παρουσία της στη ζωή του θα σημάνει μια νέα αρχή. Μα δυστυχώς, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να ξεφύγει από το παρελθόν που τον ακολουθεί συνεχώς. Η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του και νιώθει την πίεση, μια πίεση που κάθε λεπτό που περνά γίνεται πιο έντονη.

Από την ΕΤ-3 στις 21.45 "Με το δάκτυλο στη σκανδάλη" του Ντον Σίγκελ. Ενας πιστολέρο, του οποίου η φήμη ξεπερνά ακόμα και τα απέραντα εδάφη της Αγριας Δύσης, μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο και αποφασίζει να επιστρέψει στην πόλη του και να περιμένει με γαλήνη το θάνατο... Ομως το παρελθόν τον έχει αιχμάλωτο, ακόμη και άρρωστο, διότι οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει δεν του επιτρέπουν να αφήσει ανυπεράσπιστη την κωμόπολή του από τους χωρίς δισταγμούς κακοποιούς που έρχονται να την ισοπεδώσουν. Ετσι επιλέγει να επιστρέψει στην ενεργό δράση και αποφασίζει πεθάνει έτσι όπως έζησε: μ' ένα πιστόλι στο χέρι... Ο θρυλικός Τζον Γουέιν στον τελευταίο του ρόλο, σ' ένα ρόλο που έμοιαζε με τη δική του κατάσταση. Ηταν άρρωστος όταν γύριζε την ταινία, γνώριζε ότι ο θάνατος πλησιάζει, αλλά προτίμησε να ζήσει τις τελευταίες στιγμές του μπρος από την κάμερα, όπως είχε κάνει τόσα χρόνια που ήταν υγιής.

Από τον ΣΚΑΪ στις 21.45 "Διπλός αντίκτυπος" του Σέλτον Λέτιτς. Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας έρχεται σε άγρια σύγκρουση με τον δίδυμο αδελφό του, ο οποίος έχει μεγαλώσει στους δρόμους του Χονγκ Χονγκ μετά τη δολοφονία των γονιών τους από την κινέζικη Μαφία. Οταν ένας αδελφός θα συναντήσει τον άλλο του εαυτό δε θα είναι και τόσο ευγενικός μαζί του, αλλά μετά από ένα δυνατό καβγά θα συμφιλιωθεί προκειμένου να εκδικηθεί τη Μαφία. Ευρηματική ιστορία, καλά γυρισμένη με πλούσια και εντυπωσιακά εφέ και έξυπνο σενάριο. Παίζουν οι: Ζαν Κλον Βαντάμ και Τζέφρι Λιούις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ