Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γιατί τόσος ντόρος;

Γράφαμε στο φύλλο του Σαββάτου 30-10-1998 για "ερωτηματικά (που) δημιουργούνται από καταγγελίες για απώλειες αντικειμένων μεγάλης αξίας κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) στη διεθνή έκθεση στη Λισαβόνα (...), όπου, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο (...) χάθηκαν 5 - 8 ασημένιοι σφραγιδόλιθοι μεγάλης αξίας (...)".

Δικαστικός επιμελητής επισκέφτηκε το "Ρ" και επέδωσε "εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση, δήλωση", που συνέταξε (προφανώς για λογαριασμό της διοίκησης του ΟΠΕ), δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού. Στο σχετικό κείμενο - στο οποίο μάλιστα γίνεται επίκληση "παντός νομίμου δικαιώματος" - ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται ότι "μετά το πέρας της εκθέσεως" στη Λισαβόνα, "διαπιστώθηκε η απώλεια 5 - 6 αντικειμένων, ασημένιων αντιγράφων - σφραγιδογράφων (...), η αξία των οποίων (...) ανέρχεται σε 25.000 δρχ. ο καθένας".

Οι συντάκτες του κειμένου σημειώνουν ότι "το θέμα προέκυψε από ασαφές έγγραφο του διευθυντή του Ελληνικού Περιπτέρου, κ. Παρνασσού, ο οποίος χωρίς αποδείξεις αφήνει ορισμένες αιχμές κατά δύο υπαλλήλων του ΟΠΕ". Τέλος, στο εξώδικο προς το "Ρ" διατυπώνεται η άποψη πως με δεδομένο ότι σε σχετική επιστολή του ΟΠΕ προς τους αρμόδιους "μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση ήρθε (...), μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ήρθησαν οι επιφυλάξεις ή οι υποψίες ως προς τις αιτιάσεις (...) του κ. Παρνασσού".

Εμείς, σε ό,τι βέβαια αφορά το "Ρ", δυο πράγματα μπορούμε να πούμε:

Πρώτον, ότι με την εξώδικη διαμαρτυρία του ΟΠΕ επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα περί της απώλειας αντικειμένων από την έκθεση της Λισαβόνας.

Δεύτερον, ότι το έγγραφο με τις σχετικές καταγγελίες που επικαλούμασταν, όχι μόνο υπάρχει αλλά αποτέλεσε και θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η διοίκηση του ΟΠΕ.

Με αυτά τα δεδομένα δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την επιστράτευση δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, "εξώδικων διαμαρτυριών" και την επίκληση "παντός νομίμου δικαιώματος", για ένα δημοσίευμα που δεν περιέχει καμιά ανακρίβεια. Ετσι, δικαιολογούμαστε να αναρωτηθούμε: Γιατί τόσος ντόρος για ένα θέμα που μπορούσε να κλείσει με ένα απλό ΦΑΞ; Γιατί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ