Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΙΑΞ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0
"Δε χάθηκε τίποτα"

Με ακέραιες ελπίδες οι "ερυθρόλευκοι", παρά την ήττα στο Αμστερνταμ

Η ήττα δεν είναι πάντοτε... καταστροφή. Τώρα το μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι στο επόμενο ματς με την Πόρτο. Αυτό άλλωστε παραδέχτηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Τώρα κοιτάμε μόνο το ματς με τους Πορτογάλους. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για μας". Ο Ολυμπιακός στάθηκε αξιοπρεπώς στο Αρίνα του Αμστερνταμ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό βαθμό της ισοπαλίας. Ο Αγιαξ έχοντας τη συμπαράσταση περίπου 50.000 οπαδών του, επικράτησε με 2-0 και έφτασε την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο τεχνικός του "Αίαντα", πραγματοποίησε νωρίς τρεις αναγκαστικές αλλαγές οι οποίες αποδείχτηκαν πολύτιμες στην εξέλιξη του αγώνα. Ο Μπένι ήταν διαρκής απειλή για την εστία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ενώ και οι Ντάνι, Γκόρε δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πάρουν οι γηπεδούχοι τους βαθμούς της νίκης.

Οι Ολλανδοί έπαιξαν το γνωστό τους παιχνίδι, χωρίς μαν του μαν, αλλά με δυο άμυνες ζώνης. Το πρέσινγκ στο κέντρο ήταν ασφυκτικό και σε αυτή τη νευραλγική θέση οι Πειραιώτες ηττήθηκαν κατά κράτος.

Φανερή ήταν και η έλλειψη σκόρερ, αφού οι επιθετικοί που χρησιμοποίησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν... άκαπνοι. Η νίκη του Αγιαξ έτσι ήρθε πέρα για πέρα δίκαια. Το 1-0 ήρθε στο 33' από κόντρα μέσα στην περιοχή της ελληνικής ομάδας και ο Βίτσχε, μόνος και αφρούρητος, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 58' ο Ντάνι με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι των "ερυθρολεύκων". Η χαριστική βολή ήρθε για τους Πειραιώτες στο 88' με έξυπνο πλασέ του Γκόρε που έπιασε στον... ύπνο τον Ελευθερόπουλο.

Αναφερόμενος στον αγώνα με τον Αγιαξ ο Μπάγεβιτς ήταν ρεαλιστής: "Αυτή τη φορά δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. δεν είχαμε κίνηση και σκεφτόμασταν περισσότερο την άμυνα. Αν είχαμε καλύτερες τελικές πάσες ίσως να απειλούσαμε τον αντίπαλο. Από λάθος δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Στην επανάληψη αλλάξαμε κάποια πράγματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επρεπε να ρισκάρουμε περισσότερο, όμως δεν το κάναμε. Παίξαμε αρκετά πίσω".

Στην αντίπερα όχθη ο Δανός κόουτς του Αγιαξ, Μόρτεν Ολσεν, είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος: "Αν δεν κερδίζαμε όλα θα ήταν δύσκολα. Ο αντίπαλος ήταν δυνατός, όμως ο Φρανκ Ντεμπούρ έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα. Αγωνιστήκαμε καλύτερα από ό,τι στην Αθήνα. Οι αλλαγές μας βοήθησαν σημαντικά".

ΑΓΙΑΞ: Βαντ Ντερ Σάαρ, Τόμπιανσεν (37' Ντάνι), Ολίσε, Σίερ, Φ. Ντεμπούρ, Ρ. Ντεμπούρ, Βίτσχε, Χούκστρα, Βαμπέρτο, Λιτμάνεν (39' Γκόρε), Αρβελάρτζε (9' Μακάρθι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογεννίδης, Ανατολάκης, Καραταϊδης, Γεωργάτος, Καραπιάλης, Πασαλής, Τζόρτζεβιτς (67' Νινιάδης), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (55' Οφορίκουε), Γκόγκιτς (75' Ιβιτς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ