Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΛΑΝΣ 1 - 0
Ψάχνει λύσεις στην άμυνα

Πύρρεια νίκη για τους πράσινους που δε θα έχουν στο Κίεβο Μιλόγεβιτς και Γκούμα

Ενας παίκτης που όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο πέρασε μάλλον στα... ψιλά, ο Λεωνίδας Βόκολος ήταν αυτός που εκτόξευσε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο δυναμικός αμυντικός με μια κεφαλιά σωστό "δυναμίτη" στο 52' χάρισε τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟ που τώρα βλέπει αφ' υψηλού Κίεβο, Λανς και Αρσεναλ.

Ματς για γερά νεύρα έγινε χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο μπροστά σε 60.000 φιλάθλους του τριφυλλιού. Το πρώτο ημίχρονο ήταν της ελληνικής ομάδας που έκλεισε τους Γάλλους στα καρέ τους. Στην επανάληψη και μέχρι τη φάση του χρυσού γκολ του Βόκολου οι παίκτες του Βασίλη Δανιήλ είχαν τα ηνία. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι επιτίθονταν κατά κύματα, όμως κάτι η καλή εμφάνιση του Βάντσικ κάτι η τύχη κράτησαν το μηδέν. Η Λανς έδειξε αρετές όταν συνειδητοποίησε ότι μπορεί να φύγει ηττημένη από την Αθήνα. Μπορεί βέβαια το αστέρι του Βόκολου να έλαμψε χθες στο ΟΑΚΑ, όμως κάποιος που βλέπει... μπάλα θα ξεχωρίσει την εκπληκτική απόδοση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο νεαρός επιθετικός έκανε ό,τι ήθελε τον προσωπικό του φρουρό Μερίντ και είναι κρίμα ότι δεν είχε άξιο συμπαραστάτη για να του δώσει κάποιες ανάσες. Το άσχημο για τους πράσινους είναι ότι στο κρίσιμο ματς στο Κίεβο δε θα έχουν τους Γκούμα, Μιλόγεβιτς που αποβλήθηκε άνευ λόγου και αιτίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί ήθελε να πιάσει... κουβεντούλα σε έντονο ύφος με τους αντιπάλους του.

Στο γεγονός αυτό στάθηκε και ο Καβαλιώτης τεχνικός του Παναθηναϊκού: "Είχα πει ότι η Λανς είναι μια καλή και επικίνδυνη ομάδα. Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη αφού δεν είχαμε περιθώρια για απώλειες. Τώρα είμαστε στην κορυφή, όμως όλες οι ομάδες είναι στο κυνήγι της πρόκρισης. Τώρα πρέπει να βρούμε νέες λύσεις στην άμυνα ενόψει του αγώνα στο Κίεβο. Κάτι όμως που το έχουμε κάνει και στο παρελθόν. Την κάρτα που δέχτηκε ο Γκούμας την καταλαβαίνω αλλά την αποβολή του Μιλόγεβιτς όχι".

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Λανς Ντανιέλ Λεκλέρκ επισήμανε: "Αργήσαμε να πάρουμε μπροστά. Από εδώ και πέρα όλες οι ομάδες παίζουν με ίσες πιθανότητες. Πάντως ο αντίπαλος έδειξε αρετές και ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Μιλόγεβιτς, Ασάνοβιτς (81' Κιάσσος), Γκούμας, Βαζέχα (87' Μάουρο), Λαγωνικάκης, Βόκολος, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος.

ΛΑΝΣ: Βαρμούζ, Σικορά, Μανιέ, Ρολ, Ντεμπέβ (58' Σμίτσερ), Νταλμάτ, Νιαρκό, Βερέλ, Ντεού, Νουμά (69' Ελουά), Μερίντ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιχτοί λογαριασμοί (1999-01-14 00:00:00.0)
Νίκη και θέαμα θέλει ο Δανιήλ (1998-11-21 00:00:00.0)
Είχε περισσότερες δυνάμεις (1998-09-18 00:00:00.0)
Με τη συνταγή του Βουκουρεστίου (1998-08-26 00:00:00.0)
Εβαλε τα θεμέλια της πρόκρισης (1998-08-14 00:00:00.0)
Εντυπωσιακό φινάλε (1997-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ