Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμική σύγκρουση

Δήλωση του Γ. Σταυρόπουλου

Ο Γ. Σταυρόπουλος,αν. οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, που παραβρέθηκε στη συνάντηση ΓΣΕΕ - Παπαντωνίου, σημείωσε σε δήλωσή του: "Ο υπουργός ΥΠΕΘΟ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπαντωνίου, ως γνήσιος εκπρόσωπος της ελληνικής και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, στη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ διέλυσε τις αυταπάτες που καλλιεργούσε η πλειοψηφία της για κάποια έστω μερική ικανοποίηση αιτημάτων.

Ο υπουργός ΥΠΕΘΟ, αφού εξασφάλισε για άλλη μια φορά τη συναίνεση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) στον "Εθνικό Στόχο" της ΟΝΕ, ζήτησε υπομονή για 2 1/2 χρόνια.

Σε μία περίοδο που όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν σημαντικότατα κέρδη, φοροαπαλλαγές και κίνητρα για τις επιχειρήσεις και την ολιγαρχία, ο υπουργός διευκρίνισε την αποφασιστικότητα και την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει αιτήματα των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, να χαλαρώσει τις πολιτικές λιτότητας.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και άλλα λαϊκά στρώματα που θίγονται βάναυσα, να δημιουργήσουν από τα κάτω αγωνιστικά μέτωπα, να συγκρουστούν δυναμικά με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ζητώντας κάποια μικροανταλλάγματα "που δε θίγουν τις πολιτικές λιτότητας", ως αναγνώριση του συναινετικού της ρόλου, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ανίκανη να ανταποκριθεί στις εργατοϋπαλληλικές απαιτήσεις.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να δώσουν αγωνιστική απάντηση και στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της 24ωρης απεργίας και των πανελλαδικών συλλαλητηρίων στα δικά τους χέρια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ