Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
"Να δυναμώσουμε το μέτωπο πάλης"

Στη βαριά χτυπημένη από την ανεργία και το κλείσιμο εργοστασίων Πάτρα,ξαναχτυπάνε το τελευταίο διάστημα δυνατά οι "καμπάνες". Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των πολυεθνικών "Algida" και "Barilla" για τη μεταφορά των εργοστασίων τους από την πόλη, άρχισαν και τα δημοσιεύματα που καλούν τους εργαζόμενους να σκύψουν τη "μέση" και να υποταχθούν! Το ίδιο και τους εργαζόμενους του ΤΙΤΑΝΑ,όπου ο διευθυντής, με το "έτσι θέλω", προχωρά σε απολύσεις, αλλά και τους εργαζόμενους του "Βοσινάκη",οι οποίοι σέρνονται στα δικαστήρια, ενώ η εργοδοσία καταπατά τη διμερή σύμβαση.

"Είναι φανερό - τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Αχαϊας της ΕΣΑΚ - ότι οι βιομήχανοι και οι πολυεθνικές, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη ανεργία, επιδιώκουν να καθυποτάξουν το λαό και τη νεολαία. Αυτή την επιδίωξη εξυπηρετούν και οι φορείς της πόλης - οι απερχόμενοι και οι νεοεκλεγέντες - και όσοι μας καλούν, με άρθρα, σχόλια και βαρύγδουπους τίτλους περί "λαϊκών δικαστηρίων", να γίνουμε σκλάβοι".

Η ΤΕ Αχαϊας της ΕΣΑΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους να δυναμώσουν, με την ενότητα και τους αγώνες τους, το μέτωπο πάλης κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του "μονόδρομου" της ΟΝΕ και του Μάαστριχτ.

"Το μέλλον της εργατικής τάξης - τονίζεται - δεν είναι η υποταγή στις πολυεθνικές, η σκλαβιά και ο ραγιαδισμός, η κατάργηση κάθε δικαιώματος. Το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, είναι η πάλη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων, το δικαίωμα στη δουλιά και ο αγώνας για την ανατροπή του καθεστώτος των μονοπωλίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ