Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
"Κίνδυνος" κυβερνητικής πτώσης

ΑΓΚΥΡΑ.-

Με νύχια και με δόντια, το κυβερνών Κόμμα Μητέρας Πατρίδας του πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ αντιμάχεται την "πιο επικίνδυνη" συγκυρία για την κυβέρνηση από την κατάληψη της εξουσίας.

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει μετά την τηλεοπτική μετάδοση των κατηγοριών περί "διαφθοράς της κυβέρνησης" ενός επιχειρηματία, του Κορκμάρ Γιτζίτ, και της σύλληψής του από την Αστυνομία προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του στην ιδιωτικοποίηση μιας τράπεζας, οδήγησε τον κύριο εξωκυβερνητικό σύμμαχο της κυβέρνησης μειοψηφίας του Γιλμάζ, τον Ντενίζ Μπαϊκάλ, να καλέσει τον πρωθυπουργό σε "άμεση παραίτηση".

Ταυτόχρονα, πρόταση μομφής κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλμάζ κατέθεσε χτες το απόγευμα η συντηρητική αντιπολίτευση, δηλαδή το Κόμμα Ορθού Δρόμου. Εκπρόσωπος του κόμματος της πρώην πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ δήλωσε ότι η πρόταση υποβλήθηκε στο γραφείο του προέδρου του Κοινοβουλίου για να τη συμπεριλάβει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο "κίνδυνος", κατά τους φιλοκυβερνητικούς αναλυτές, είναι, αν ο Μπαϊκάλ δε στηρίξει την κυβέρνηση στη Βουλή, η "κατάρρευση" της κυβέρνησης και η καταφυγή στις κάλπες άμεσα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ