Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Αρωμα" τελικού

Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟ. Εύκολο έργο για τον Ολυμπιακό κόντρα στο Αιγάλεω

Πριν από πέντε μήνες περίπου Πανιώνιος και Παναθηναϊκός έδιναν το "παρών" στον τελικό του Κυπέλλου όπου οι Νεοσμυρνιώτες έγραψαν μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας τους κατακτώντας το Κύπελλο. Τα τερτίπια της κλήρωσης έφεραν του δυο περσινούς φιναλίστ του τελικού να καλούνται φέτος να λύσουν τις διαφορές τους πολύ νωρίς, μόλις στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Σε ένα παιχνίδι (Ν. Σμύρνη 19.45 ΕΤ 1) που μπορεί να μην έχει την αίγλη ενός τελικού, όμως και αυτό είναι νοκ - άουτ, πράγμα που σημαίνει ότι ο ηττημένος μένει εκτός νυμφώνος...

Το κλίμα στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερα βαρύ μετά την ισοπαλία με τον Εθνικό την προηγούμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη που άνοιξε τους "ασκούς του Αιόλου" στην ομάδα. Οι δηλώσεις του "πράσινου" τεχνικού Βασίλη Δανιήλ που εξαπέλυσε επίθεση εναντίων όλων βάρυναν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στην Παιανία. Ετσι λοιπόν μια νίκη - πρόκριση σήμερα έχει πολύπλευρες διαστάσεις πέρα από την άτυπη ρεβάνς για την ήττα στον τελικό.

"Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού ο Πανιώνιος δείχνει ιδιαίτερα δυνατός φέτος, ενώ τελευταία έχει και καλή ψυχολογία", επισήμανε στις δηλώσεις του ο Ελληνας τεχνικός, τονίζοντας παράλληλα ότι η ομάδα του θα παρουσιάσει σήμερα ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έδειξε την Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, από την αποστολή του τριφυλλιού αποκλείστηκαν οι Αλεξόπουλος, Κόλα, Κολιτσιδάκης καθώς και ο τραυματίας Μίκλαντ.

Στην απέναντι όχθη, όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας στον Πανιώνιο επικρατεί μια αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση απ' ό,τι στους "πράσινους". Η πρόκριση στους "8" του Κυπελλούχων καθώς και η καλή πορεία στο πρωτάθλημα, έχουν δώσει άλλον αέρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. "Είμαστε οι κάτοχοι του Κυπέλλου και δε θα θέλαμε με τίποτα να βγούμε έξω από το θεσμό πρόωρα", δήλωσε ο Αγγλος τεχνικός Ρόνι Γουίλαμ που αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αφού θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σαπουντζή που είναι τιμωρημένος και των Καμίτση, Κρουσέ που είναι τραυματίες.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που γίνονται σήμερα ο έτερος πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Ολυμπιακός Στάδιο όπου υποδέχεται το Αιγάλεω (14.30). Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει τονίσει στους παίκτες του ότι θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα προσοχή μη βρεθούν και αυτοί προ εκπλήξεων (βλ. ΑΕΚ). Τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρα είναι: Δόξα Βύρωνα - ΟΦΗ (14.30), Ολυμπιακός Βόλου - Ιωνικός (14.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ