Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο "σκαμνί κάθισαν" χτες την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα της ΟΝΕ λεηλατεί τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επερώτησης του Κόμματος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς τα μέτρα που παίρνονται και κινούνται στα πλαίσια του περιβόητου προγράμματος σύγκλισης θα οδηγήσουν σε ακόμα δραματικότερη μείωση των πραγματικών εισοδημάτων. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στις απώλειες που οι εργαζόμενοι είχαν όλα αυτά τα χρόνια, απώλειες που όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά επιτείνονται. Κατήγγειλαν τη φορολογική πολιτική που ευνοεί τους μεγαλοσχήμονες και στύβει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και για μία ακόμα φορά κατέθεσαν τις συγκεκριμένες προτάσεις του Κόμματος για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων και τη φορολογική ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Τόσο ο υπουργός Εργασίας όσο και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αντικρούσουν την κριτική και παραθέτοντας διάφορους αριθμούς προσπάθησαν να κάνουν το "μαύρο άσπρο", ενώ προκλητικός ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σφυρίου, ο οποίος αντί να απολογηθεί για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, έσπευσε να κατηγορήσει το ΚΚΕ για "απύθμενη δημαγωγία". Στήριξη ουσιαστικά στην κυβέρνηση έδωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος υπεραμυνόμενος της πολιτικής των περικοπών, ανακάλυψε σπατάλες στα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια και τις συγκοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ