Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν οι σερβιτόροι

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν οι σερβιτόροι της Αθήνας, για να εκλέξουν νέα όργανα στο σωματείο τους. Οι εκλογές αρχίζουν την Τετάρτη, 18 Νοέμβρη και θα διαρκέσουν ως το Σάββατο, 21 Νοέμβρη, στα γραφεία του σωματείου (Γλάδστωνος 3 - Στοά Φέξη).

Η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Σερβιτόρων" (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), με Διακήρυξή της, επισημαίνει στους εργαζόμενους ότι είναι "καθήκον και υποχρέωση να συνεχίσουν τον ιστορικό ρόλο του σωματείου, ενός σωματείου που η πλούσια δράση των 80 χρόνων λειτουργίας του, έχει γραφτεί με κεφαλαία γράμματα στη συνδικαλιστική ιστορία".

Η ΔΑΣ ζητάει από τους εργαζόμενους την ψήφο τους, αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους και δεσμεύεται ότι "θα καθοδηγήσει τίμια και ταξικά το δίκαιο αγώνα τους για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων τους". Προβλήματα, όπως η ανεργία, οι απολύσεις, οι τραγικές συνθήκες εργασίας, για τα οποία καταγγέλλει έντονα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Τα "πυρά" της ΔΑΣ, όμως, δέχονται και οι πλειοψηφίες στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη μέχρι σήμερα στάση τους, ενώ καλούνται έστω και τώρα να καταδικάσουν και να αποχωρήσουν από τον "κοινωνικό διάλογο".

Ψηφίζουν και οι ηλεκτροτεχνίτες

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για το ΕΚΑ και την Εξελεγκτική Επιτροπή πραγματοποιεί η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής.Οι αρχαιρεσίες αρχίζουν την Τρίτη 24 Νοέμβρη, τελειώνουν την Πέμπτη 26 του μήνα και θα διεξαχθούν στον 5ο όροφο των γραφείων του ΕΚΑ (Γ Σεπτεμβρίου 48Β).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ