Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική πρωτοβουλία

Οι 10 σύμβουλοι της ΔΑΣ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ καλούν σε σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη σωματεία και συνδικαλιστές, ενόψει της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας

Πρόσκληση για ανοιχτή συζήτηση, ενόψει της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας,απευθύνει προς τα ΔΣ των σωματείων και των ομοσπονδιών, που έχουν έδρα την Αθήνα, η αγωνιστική μειοψηφία της ΓΣΕΕ και ειδικότερα οι 10 σύμβουλοι της ΔΑΣ.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα των Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β - πίσω από τη Μητρόπολη).

Το κείμενο της πρόσκλησης έχει ως εξής: "Οπως είναι γνωστό, η ΓΣΕΕ στην πρόσφατη (3.11.1998) συνεδρίαση της Διοίκησης αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας "για τον προϋπολογισμό".

Δυστυχώς, η μέχρι τώρα στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ μάς δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κήρυξη της 24ωρης απεργίας από την πλευρά της έχει το χαρακτήρα μιας εθιμοτυπικής και μόνο κίνησης τακτικής,με στόχο να βγει από την υποχρέωση και ταυτόχρονα να διατηρήσει κάποια προσχήματα.

Επειδή η οξύτητα της αντεργατικής κυβερνητικής επίθεσης δεν αντιμετωπίζεται με παιχνίδια σκοπιμοτήτων και τους ελιγμούς τακτικής του κυβερνητικού συνδικαλισμού, μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας προσκαλούμε την Τετάρτη 18 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα των Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β - πίσω από τη Μητρόπολη) με στόχους:

  • Να θέσουμε υπόψη σας την πρόταση που καταθέσαμε στην Ολομέλεια της ΓΣΕΕ και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.
  • Να συζητήσουμε και να καταλήξουμε για την επιτυχία της απεργίας στη συγκρότηση Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής για την οργάνωσή της, αφού δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που με τη στάση της και την πρακτική της στηρίζει την κυβερνητική πολιτική.
  • Να καθορίσουμε τους ταξικούς μας στόχους και το αγωνιστικό περιεχόμενο της κινητοποίησης.
  • Να ανταλλάξουμε προβληματισμούς για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και τα καθήκοντα του ταξικού ρεύματος στις νέες συνθήκες".

Το κείμενο υπογράφουν οι: Γ. Μαυρίκος, Γ. Σταυρόπουλος, Χ. Κατσώτης, Α. Ζαζόπουλος, Κ. Αρτεμίου, Ζωή Σώκου, Α. Αντύπας, Σ. Ραυτόπουλος, Φ. Γεωργουδάκης, Δ. Τσόγκας.

Σύσκεψη και στο Βόλο

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καλεί σε σύσκεψη όλα τα ΔΣ των σωματείων, αλλά και συνδικαλιστές σε σύσκεψη την Τετάρτη, 18 Νοέμβρη, στην αίθουσα του ΕΚ Βόλου με θέμα: Οργάνωση της πανεργατικής απεργίας και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με όλα τα λαϊκά στρώματα και τους φορείς τους.

Η ΣΕ προχωρά σ' αυτήν την πρωτοβουλία μετά και την απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΚΒ να καλέσει τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν! Η Συντονιστική ασκεί επίσης σφοδρή κριτική στην τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, καταγγέλλει τον αντεργατικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, καθώς και τη γενικότερη πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ