Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Και νέα "απόπειρα" κατά του οχτάωρου!

Με κάθε λογής τεχνάσματα και με διάφορα "επιχειρήματα", εκπρόσωποι των εφοπλιστών και ο κεντρικός λιμενάρχης Κέρκυρας προσπαθούν να ανατρέψουν τα ωράρια και τα δικαιώματα των ναυτεργατών στο Πορθμείο της Κέρκυρας.Ετσι, προχτές συγκάλεσαν σύσκεψη, που, δήθεν, είχε ως θέμα την "οριστικοποίηση των ετήσιων δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής για τα έτη 1998 - '99", θέμα, όμως, που ήταν αντικείμενο προηγούμενων συσκέψεων, των οποίων το αποτέλεσμα εφαρμόζεται από την 1η Οκτώβρη. Οπως καταγγέλλει το σωματείο "Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Κοντινών Αποστάσεων "Ο Αγιος Σπυρίδων"",στόχος της σύσκεψης ήταν η κατάργηση του οχτάωρου και των άλλων δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Ετσι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κεντρικός λιμενάρχης και εκπρόσωποι των εφοπλιστών έριξαν στο τραπέζι της συζήτησης την κατάργηση του 8ωρου και την καθιέρωση του 14ωρου!Ωστόσο, οι ναυτεργάτες τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το 8ωρο, καθώς και ότι θα βάλουν φραγμό στην ασυδοσία της πλοιοκτήτριας εταιρίας του ΕΓ - ΟΓ "ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ",η οποία πρόσφατα απέλυσε τρεις ναυτεργάτες για το λόγο ότι πήραν μέρος σε απεργία.

Με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του ΥΕΝ,το σωματείο "Αγιος Σπυρίδων" απαιτεί την άμεση διακοπή των δρομολογίων του Ε/Γ - Ο/Γ "ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ" και επανένταξή του στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, όπου αυτές τις μέρες τα προβλήματα θα είναι αναπόφευκτα για το λόγο ότι διεκόπησαν τα δρομολόγια δύο άλλων πλοίων. Επίσης απαιτούν την άμεση επιστροφή του Ε/Γ - Ο/Γ "ΘΕΟΛΟΓΟΣ", που βρίσκεται στη Σαλαμίνα δήθεν για επισκευή, από το οποίο έχει απολυθεί όλο το πλήρωμά του.

Επίσης το ίδιο σωματείο, με επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ζητάει την παρέμβασή του για την εφαρμογή της ναυτεργατικής νομοθεσίας, καταγγέλλει τις απολύσεις και δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση σε οποιαδήποτε απόπειρα ανατροπής των ήδη εγκεκριμένων δρομολογίων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας,που παραβρέθηκε στη σύσκεψη, δήλωσε σχετικά: "Επιβεβαιώθηκε ότι οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας είναι αποφασισμένοι να αντικρούσουν την επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από τους πλοιοκτήτες και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις και να επιβάλουν τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους για την ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και των πληρωμάτων. Επίσης διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα παρατυπίας σε ό,τι αφορά την έκδοση εισιτηρίων. Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα, ώστε να μη χάνονται σημαντικά έσοδα από το κράτος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ