Κυριακή 15 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην εκδοθεί ο Αμπ. Οτσαλάν

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του αρχηγού του PKK:

"Με τη σύλληψη στην Ιταλία του αρχηγού του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν Αμπ. Οτσαλάν, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε μια νέα πράξη του βρώμικου πολέμου ενάντια στον κουρδικό λαό, αξιώνοντας την έκδοσή του από τις ιταλικές αρχές.

Μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε επιβράβευση της δολοφονίας χιλιάδων Κούρδων, της πιο ωμής καταπάτησης στοιχειωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Θα αποτελούσε επιβεβαίωση των επεμβάσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν, των απειλών κατά της Συρίας και μιας σειράς άλλων τρομοκρατικών ενεργειών.

Η τυχόν έκδοση του Οτσαλάν θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος του κουρδικού λαού και του αγώνα του για τα δικαιώματά του.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος, ανταποκρινόμενη στην παγκόσμια κατακραυγή, στο αίτημα κινημάτων στην Ιταλία και στην Τουρκία, στις αποφάσεις πολλών Διεθνών Οργανισμών, που στιγματίζουν το διαρκές έγκλημα σε βάρος του κουρδικού λαού, να ασκήσει όλη την επιρροή της για τη μη έκδοση του Οτσαλάν ούτε στην Τουρκία, ούτε στη Γερμανία.

Ο Οτσαλάν είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι τρομοκράτης. Οι λαοί βιώνουν σήμερα τα εγκλήματα της πιο ισχυρής και επίσημης τρομοκρατίας που εκπορεύεται από τα ιμπεριαλιστικά κράτη και το ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ