Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δε θα θυσιαστούν για την ΟΝΕ

Οσο άθλια και προκλητική ήταν η δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, τόσο αλήθεια είναι ότι οι "ηγεμόνες" της ΕΕ πατάνε γερά στη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων τα μεταπολεμικά χρόνια, αλλά και της κυβέρνησης Σημίτη, η οποία, όπως οι ίδιοι οι Γερμανοί "φίλοι" του πρωθυπουργού δήλωσαν, "δεν έχει θέσει το ζήτημα από το 1995".

Τι είπαν επίσημα οι Γερμανοί; "Ενδεχομένη επιστροφή του δανείου θα εντασσόταν στο πλαίσιο της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων. Πενήντα χρόνια όμως μετά το τέλος του πολέμου, ένα τέτοιο αίτημα θα ήταν άδικο (!) και δεν ανταποκρίνεται στη στενή συνεργασία και την ποιότητα των σχέσεων μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ"! Δε σταμάτησαν όμως εκεί. "Η Γερμανία, όμως, έχει δώσει στην Ελλάδα και άλλη βοήθεια. Πάνω από 30 δισ. μάρκα από τις εισφορές της Γερμανίας στα κοινοτικά ταμεία, ήδη από τη δεκαετία του 1950, διατέθηκαν για την οικονομική και πολιτική ενσωμάτωση της Ελλάδας στην Ευρώπη"!

Τι σημαίνει αυτό απλά; Οτι ακόμα και η "κεντροαριστερή" κυβέρνηση της Γερμανίας έχει αντιληφθεί πως από τη στιγμή που η ΟΝΕ αποτελεί τον "εθνικό στόχο" της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης Σημίτη, εύκολα και από θέση επικυρίαρχου, μπορούν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.

Ξεχνάνε, όμως, όλοι τους ότι το θέμα αυτό "συντηρήθηκε" μέχρι τώρα "από τα κάτω", από το λαό, και αυτός θα συνεχίσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ