Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΟΗΕ
Με ταχύτατους ρυθμούς οι επιθεωρήσεις

Εντονες διαμαρτυρίες της Γαλλίας για τη συνεχιζόμενη φημολογία περί συνεννόησης Παρισιού - Βαγδάτης

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Χωρίς προβλήματα και με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις, από τους εμπειρογνώμονες της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου, του ιρακινού αφοπλισμού. Την ίδια στιγμή, οξύνεται η δυσαρέσκεια της γαλλικής διπλωματίας για την εντεινόμενη "φιλολογία", όπως τη χαρακτηρίζουν, των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης περί μυστικής προειδοποίησης του Παρισιού προς τη Βαγδάτη για τις επαπειλούμενες αεροπορικές επιδρομές, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Εντατικά συνεχίζονται οι έλεγχοι των εμπειρογνωμόνων στη Βαγδάτη και μάλιστα, μετά από συνεννόηση με την ιρακινή ηγεσία, η UNSCOM εργάστηκε και την Παρασκευή, που είναι μουσουλμανική αργία, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν. Σχολιάζοντας το γεγονός, η εκπρόσωπος των εμπειρογνωμόνων Καρολίν Κρος τόνισε, λακωνικά, ότι "προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, όσο το δυνατόν πιο σύντομα".

Στο μεταξύ, νέα συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, χθες, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Φρανσουά Ριβασό, ο οποίος μετέφερε την οργή της γαλλικής ηγεσίας για το συνεχιζόμενο θόρυβο περί μυστικής συνεννόησης του Παρισιού με τη Βαγδάτη, κατά τη διάρκεια των κρίσιμων ωρών του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Το όλο θέμα άρχισε όταν ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Τζον Μακ Κέιν υποστήριξε, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ότι το Παρίσι προειδοποίησε τη Βαγδάτη για τις προθέσεις της Ουάσινγκτον να προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές μέσα στις επερχόμενες ώρες. Αν και ο ίδιος ο Μακ Κέιν ανασκεύασε τα λεγόμενά του και, επισήμως, η αμερικανική ηγεσία δεν προχώρησε σε κανένα σχόλιο, τα αμερικανικά δίκτυα επιμένουν σε αυτή την εκδοχή, την οποία ο Φρανσουά Ριβασό χαρακτήρισε "εντελώς ηλίθια και ανυπόστατη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ