Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δύσκολες μέρες αλλά και συγχωνεύσεις

NEA ΥΟΡΚΗ.-

Τα προγνωστικά για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δεν είναι ευοίωνα. Μετά το φρενήρη ρυθμό του αμερικανικού δολαρίου και αντίστοιχα της οικονομίας οι "σκοτεινές μέρες" έρχονται, προειδοποιούν.

Για να αποφευχθεί (;) αυτό, οι αμερικανικές εταιρίες μετά τη μακρά και "υπερφίαλη περίοδο ξηρασίας" επανήλθαν στα "βαγόνι" της ταχείας που λέγεται διαδικασία συγχώνευσης. Η σφοδρή καθοδική πορεία των αμερικανικών χρηματιστηρίων σε συνδυασμό με το "δύσκολο καλοκαίρι" όλων των αγορών, όπου η παγκόσμια κρίση χτυπούσε την πόρτα όλων και έδειχνε να θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα, ήταν μία πραγματική ψυχρολουσία. Τα δείγματα των αγορών δείχνουν ότι υπάρχει μία "σχετική ανάκαμψη" και απομακρύνεται ο κίνδυνος τουλάχιστον για μία ακόμα μεγάλη κρίση το Γενάρη. Σπεύδουν λοιπόν στη Γουόλ Στριτ να εκμεταλλευτούν το "ανθηρό κλίμα" και μέσα σε ένα διήμερο ανακοινώθηκαν περισσότερες από 10 σημαντικές συγχωνεύσεις που ακολούθησαν τα νέα για τη συγχώνευση της "Ντόιτσε Μπανκ" και της "Μπάνκερς Τραστ", αλλά και την αγορά της "Νετσκέιπ" από την "Αμέρικα ον Λάιν", που θα έρθει να συμβάλλει ή και να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο του Ιντερνετ, καθώς το μεγαθήριο "Μάικροσοφτ" βρίσκεται συνεχώς σε δίκες.

Δεν είναι βέβαιο ότι όλα αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν από μόνα τους, καθώς η διαδικασία καθαίρεσης του Προέδρου, προς το παρόν έχει δέσει τα χέρια για παρεμβάσεις κεϋνσιανικού τύπου, που μπορεί πραγματικά να συμβάλλουν αποτελεσματικά για προσωρινή - και όχι μόνιμη - ανακούφιση από την κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ