Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλληγορικό "Παραμύθι"

Πρεμιέρα έχει σήμερα το ΚΘΒΕ με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το παραμύθι χωρίς όνομα",που θα παρουσιαστεί, στο θέατρο της "Μονής Λαζαριστών",σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα,χορογραφία Σοφίας Σπυράτου.Ορχήστρα θα ερμηνεύει την ιστορική μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι,γραμμένα το 1959 για την πρώτη παράσταση του έργου. Την ενορχήστρωση και προσαρμογή υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός.Παίζουν: Νίκος Γκέκας, Μαρία Γουσίου, Φώτης Θωμαϊδης, Μαρία Ιωαννίδου, Ελένη Καλλιγά, Παντελής Καλπάκογλου, Θανάσης Κεραμίδας, Δημήτρης Κολοβός κ. ά.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης,διασκευάζοντας το κείμενο της Πηνελόπης Δέλτα,υπενθυμίζει τη διαχρονική αξία του μύθου και επιχειρεί μια πικρή σάτιρα της επιρρέπειας του λαού και της ηγεσίας του στον εφησυχασμό και τη μετάθεση ευθυνών, προβάλλοντας την ανάγκη του λαού να πιστέψει σε πρόσωπα και ιδέες και να επανακτήσει αξιοπρέπεια και συνείδηση.

"Με αφετηρία τον σαφή πολιτικό λόγο του Καμπανέλλη - λέει ο σκηνοθέτης - επαναπροβάλλονται οι ξεχασμένες αυτονόητες αξίες, υπογραμμίζοντας τον παραλογισμό της δράσης. Μέσα από μια απολαυστική σάτιρα και με την πρωταγωνιστική παρουσία της μουσικής, το έργο επιχειρεί να αναστηλώσει το παραμύθι, επενδύοντας άφοβα στο μελοδραματικό του χαρακτήρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ