Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδική, φθινοπωρινή αυλαία

Το αριστούργημα των Μπρεχτ - Βάιλ "Οπερα της Πεντάρας" ανεβαίνει από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59), στις 7 μ.μ., σε συμπαραγωγή ΕΛΣ, Κέντρου Μουσικού Θεάτρου Βόλου και ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στη μικρή σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου παρουσιάζεται το έργο "No Man's Land" (Ο Μπρεχτ της εξορίας), σε σκηνοθεσία Σπ. Βραχωρίτη. Τη Δευτέρα (7 μ.μ.), στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου παρουσιάζονται τραγούδια των Μπρεχτ - Βάιλ, από την τάξη τραγουδιού του ωδείου, με διδασκαλία της Ιουλίας Τρούσσα.

  • Με τους φίλους των τραγουδιών τους συναντώνται και πάλι οι "Πυξ - Λαξ",που εμφανίζονται "δίπλα στο ποτάμι" (Λ. Κατσώνη 189). Στη μουσική σκηνή των Αγ. Αναργύρων θα βρίσκονται για 30 βράδια, πραγματοποιώντας τις μοναδικές τους εμφανίσεις για το φετινό χειμώνα. Εχοντας στις αποσκευές τους την ήδη πλατινένια "Στίλβη" και όλη τους τη δισκογραφία των τελευταίων χρόνων, αλλά και καινούρια τραγούδια τους, θα παρουσιάζουν μια αξιόλογη και ανανεωμένη μουσική παράσταση. Ωρα έναρξης: 10.30 μ.μ.
  • "Ατέλειωτη παρτίδα" μέχρι και την Κυριακή στο "Μετρό" (Γκύζη 47 και Κάλβου 83), όπου φιλοξενούνται οι Βαγγέλης Γερμανός, Βασίλης Καζούλης και Μίλτος Πασχαλίδης."Χάδια και χαστούκια", "Μπαράκια", "Κάτι που θα γυαλίζει", μα και "Κακές συνήθειες", σμιλεμένες με ταλέντο και ευαισθησία, είναι κάποιες από τις στιγμές της μελωδικής διαδρομής που παρουσιάζουν οι τρεις τραγουδοποιοί.
  • Τρεις μοναδικές εμφανίσεις πραγματοποιούν οι "Χειμερινοί Κολυμβητές",από σήμερα μέχρι και την Κυριακή (10.30 μ.μ.), "Στον αέρα" (κεντρική πλατεία Πετρούπολης). Τραγούδια, που ξεχωρίζουν για το "προσωπικό ύφος" και τη μουσική άποψη του συγκροτήματος, ερμηνευμένα από τον Αργύρη Μπακιρτζή, συνθέτουν ένα διαφορετικό κι ενδιαφέρον πρόγραμμα.
  • Μουσική από νέους για νέους, την Κυριακή το πρωί (11.30), στο Μέγαρο Μουσικής, στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.Σε διεύθυνση του Δημήτρη Αγραφιώτη θα παρουσιάσει έργα Γκρηγκ, Παγκανίνι, Μπλάχερ και Κοντάι. Σολίστ θα είναι ο δεκαπεντάχρονος πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος και ο δεκαεννιάχρονος βιολονίστας Σίμος Παπάνας.
  • Στο "Κάμελ" κλαμπ (Βουλιαγμένης 268, Αγ. Δημήτριος), σήμερα και αύριο το συγκρότημα "Ανοιχτή Θάλασσα" συνεχίζει τις περιπλανήσεις του στη σύγχρονη μουσική σκηνή.
  • Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τους κύκλους "Αρχιπέλαγος", "Λιποτάκτες", "Πολιτείες", "Μικρές Κυκλάδες", "Ρωμιοσύνη" κ.ά., περιλαμβάνει το πρόγραμμα, που θα παρουσιάζει η "Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης" έως και τις 6 Δεκέμβρη, στην "Αποθήκη" του Μύλου Θεσσαλονίκης. Τραγουδούν οι: Σωτηρία Λεονάρδου, Αλέξια, Κώστας Θωμαϊδης, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Τάσος Μυσιρλής.
  • Στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζ. Πηγής 98) σήμερα εμφανίζονται οι "Δερβίσηδες" με την Αλίκη και αύριο τα "Παλαιινά Σεφέρια", ενώ σήμερα και αύριο ο Πέτρος Βαγιόπουλος παρουσιάζει τραγούδια του στην "Αυλαία" (Μομφεράτου 101, Γκύζη).
  • Αύριο (8.30 μ.μ.), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης) η Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει συναυλία με έργα Μπαλτά, Ζάννα, Καλκάνη, Χαρονιάν, σε διεύθυνση Ελ. Καλκάνη. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ενα μελωδικό "ταξίδι" στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι πραγματοποιείται τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στο "Παλατάκι" Χαϊδαρίου, με "οδηγούς" τις Καίτη Μαράκα (τραγούδι) και Ιωάννα - Βενετία Κουκοπούλου (πιάνο). Είσοδος ελεύθερη.
  • Μπλουζ - τζαζ διαδρομές από την γλυκιά Μπέτυ, τον Τζίμι Μορέλο και τους "Μπλουζ Κάργκο" μέχρι αύριο στο "Μπλουζ Χολ" (Αρδηττού 44, Μετς). Ο χώρος κάθε Παρασκευή και Σάββατο μένει ανοιχτός μέχρι το πρωί, με τους Αντώνη Τουρκογιώργη και "Οφ Μπάλανς" στη σκηνή.
  • Ενα από τα πιο σημαντικά ονόματα της νεοϋορκέζικης τζαζ, ο Eric Wyatt και το "Νιου Γιορκ Κούιντετ" εμφανίζονται από σήμερα (11.30 μ.μ.) στο "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ