Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Θα πρωτοστατήσουμε στους αγώνες

Να πρωτοστατήσουν όχι μόνο στους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και αυτούς που αναπόφευκτα θα έρθουν στο άμεσο μέλλον, αφού δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για τη λύση των προβλημάτων από την αγωνιστική προοπτική καλεί τους ΔΗΚΕΒίτες η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ). Σε ανακοίνωσή της, με την οποία χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των ΕΒΕ σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη και ειδικά τη συγκέντρωση της 25ης Νοέμβρη στην Αθήνα, που όπως τονίζει ήταν ένα βήμα προς τη συσπείρωση των αγωνιστικών δυνάμεων πέρα από τους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΒΕΕ, δηλώνει ότι η ΔΗΚΕΒΕ θα πρωτοστατήσει σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση που θα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Θα υπερασπίζεται τη θέση εργασίας και το εισόδημα των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων. Δηλαδή του 90% και πάνω του συνόλου των ΜΜΕ που πλήττονται από τη χρόνια πολιτική λιτότητας, την άγρια φοροκλοπή, τη χρηματοδοτική ασφυξία και το στραγγαλισμό των κοινωνικών δαπανών, που θα διεκδικεί τη συνεταιριστικοποίηση και τη θεσμοθέτηση κλαδικών πολιτικών.
  • Θα έχει μέτωπο ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια που είναι οι κύριοι ανταγωνιστές των ΕΒΕ σε μια "ελεύθερη αγορά" που κυριαρχεί το δίκιο του ισχυρότερου και ο νόμος της ζούγκλας. Θα έχει μέτωπο ενάντια στους κάθε λογής "μονόδρομους" για την καπιταλιστική ολοκλήρωση της ΟΝΕ, που είναι το κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής όλων των αστικών κομμάτων, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.
  • Θα ανοίγει το δρόμο για κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων, ΕΒΕ, εργαζομένων, αγροτών, που επίσης πλήττονται από την ίδια πολιτική και έχουν τους ίδιους αντιπάλους με τους ΕΒΕ. Θεωρεί ότι το μέτωπο αυτό είναι η μοναδική ελπίδα για μια άλλη πολιτική προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Με βάση τις παραπάνω θέσεις, καταλήγει η ανακοίνωση, η ΔΗΚΕΒΕ θα κρίνει τη δράση των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος και κάθε συνδικαλιστή, όποια κι αν είναι η κομματική του προτίμηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ