Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Κόκκινη" σε 6 ΠΑΕ

Αποβάλλονται από το πρωτάθλημα 6 ΠΑΕ Β' και Γ' Εθνικής λόγω χρεών σε ποδοσφαιριστές

Η Πειθαρχική Επιτροπή (ΠΕ) της ΕΠΑΕ αποφάσισε επιτέλους να εφαρμόσει το νόμο. Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση αποκλείονται από τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους (πρωτάθλημα και κύπελλο) 6 ΠΑΕ Β' και Γ' Εθνικής για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών σε ποδοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα, για τις ποδοσφαιρικές εταιρίες Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Νίκη Βόλου, Αιολικός, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας και Απόλλωνας Καλαμαριάς βάσει του άρθρου 32 στο νόμο 1958/91:

"Το Δικαιοδοτικό Οργανο διατάσσει τον αποκλεισμό των παραπάνω ΠΑΕ από τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (1/8/98 έως 15/6/99) τους οποίους χάνουν υπέρ των αντιπάλων τους από την έκδοση της απόφασης μέχρι την εξόφληση της οφειλής". Σε... απλά ελληνικά η διοργανώτρια αρχή είναι αναγκασμένη ώσπου να πληρώσουν οι 6 ΠΑΕ να μην ορίζει τους αγώνες τους, οι οποίοι κατοχυρώνονται στην αντίπαλη ομάδα. Πάντως η απόφαση της ΠΕ είναι εφέσιμη στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Στο μεταξύ η ΕΠΟ ζήτησε την αναβολή της 20ής αγωνιστικής (7/2/99) και τη μετάθεση κατά μια μέρα νωρίτερα της 19ης (31/1/99), λόγω της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας σε τετραεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Κύπρο από 1 ως 7 του Φλεβάρη 1999.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ