Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Εχασε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Θλιβερά επεισόδια στις κερκίδες, ένταση για τη διαιτησία στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι. Στην κορυφή ο νικητής Ολυμπιακός

Ολοταχώς... όπισθεν και την περασμένη Κυριακή το δύσμοιρο επαγγελματικό, παρακαλώ, ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνήθως στα ξένα κράτη ένα ντέρμπι είναι η βιτρίνα, η διαφήμιση του αθλήματος. Εδώ στην Ελλάδα ένα ακόμη ματς Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού πέρασε στην ιστορία όχι με "χρυσά" αλλά... μίζερα κακοφτιαγμένα γράμματα.

Αλλη μια φορά η διαιτησία και συγκεκριμένα ο Σπύρος Παπαδάκος τα έκανε... μούσκεμα. Προσπάθησε να συμβιβαστεί στα σφυρίγματά του και τελικά βούλιαξε μέσα σ' αυτά...

Ο Παναθηναϊκός μιλάει για σωρεία λαθών σε βάρος του. Δεν έχει άδικο. Ομως όταν κερδίζεις 2 - 0 σε ένα ντέρμπι κάπου κι εσύ βγάζεις τα μάτια σου μόνος.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έχει να περηφανεύεται για τη μεγάλη ανατροπή.

Χαμένο εν τέλει είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκαν 35.000 οπαδοί, μικρό νούμερο σε σχέση με άλλες εποχές, και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς συνεπλάκησαν με την αστυνομία προκαλώντας καταστροφές το στάδιο. Να ήταν η πρώτη φορά...

Θέση για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τους προπηλακισμούς σε αθλητικούς συντάκτες πήρε και ο ΠΣΑΤ (Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών) που ζήτησε δραστικά μέτρα από την πολιτεία.

Στον αγωνιστικό τομέα είχαμε μια άγρια ομορφιά, αφού αν και οι πράσινοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, στην επανάληψη οι κόκκινοι με αντεπίθεση διαρκείας και έναν εκπληκτικό Βασίλη Καραπιάλη πήραν τη νίκη με 4 - 2 και βρέθηκαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή.

Τώρα οι δυο αιώνιοι με ασφαλώς διαφορετική ψυχολογία θα συγκεντρωθούν στις αυριανές μάχες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟ θα υποδεχτεί την Αρσεναλ και ο Ολυμπιακός θα ταξιδεύσει στο Ζάγκρεμπ. Οι τεχνικοί Δανιήλ, Μπάγεβιτς έδωσαν "μαθήματα" συμπεριφοράς, δεν έριξαν λάδι στη φωτιά ούτε στις χθεσινές τους δηλώσεις και μακάρι να τους μιμηθούν και οι παράγοντες...

Η ΑΕΚ... πιστή στην παράδοση γνώρισε την ήττα στην Καβάλα. Ο Ηλίας Ατματζίδης ήταν ντεφορμέ και έτσι η ομάδα του Νίκου Γκουλή πήρε μια σπουδαία νίκη. Ο Ολεγκ Μπλαχίν ζήτησε από τους παίκτες να ξεχάσουν τον αγώνα αυτό και να στρέψουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟ στο "Νίκος Γκούμας".

Ο ΠΑΟΚ πέρασε αλώβητος και από τη Βέροια, όμως η "βασίλισσα" έχει παράπονα, όχι άδικα, από τα σφυρίγματα του Γιώργου Μπίκα.

Νωρίς συνήλθε ο Αρης από την... εξάρα και πέρασε εύκολα από την Καισαριανή απέναντι στον παραπαίοντα φέτος Απόλλωνα.

"Σκόνταψε" στην έδρα του ο ΟΦΗ, αφού βρήκε απέναντί του ένα σθεναρό Εθνικό Αστέρα αλλά και ένα "ανίκητο" Βαγγέλη Χοσάδα, πρώην παίκτη των Κρητικών.

Θετικό το ντεμπούτο του Χάουαρντ Κένταλ στον Εθνικό. Η ισοπαλία που απέσπασαν οι Πειραιώτες από τους Θρακιώτες είναι σημαντική αφού η Ξάνθη είναι σε εξαιρετική φόρμα.

Επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή απέναντι στον Πανιώνιο.

Βαθμολογική ανάσα για την Προοδευτική που κατάφερε να κερδίσει μέσα στον Πύργο. Πρώτη νίκη για τον Νίκο Αλέφαντο.

Τέλος, χθες Ελευσίνα και Ιωνικός μοιράστηκαν τέρματα, βαθμούς και εντυπώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ