Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
31Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
Πολλοί οι "μνηστήρες" της Ευρώπης

Η ταυτότητα των 12 ομάδων της Α1 που ξεκινά το Σάββατο

Το 31, όπως και ο αριθμός του φετινού πρωταθλήματος, πολλοί ελπίζουν ότι θα είναι ο τυχερός αριθμός στο βόλεϊ. Η αλλαγή των κανονισμών με την κατάργηση της αλλαγής και την καθιέρωση της συνεχούς καταγραφής πόντων είναι η βασική καινοτομία που αναμένεται να δώσει πρόσθετο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Μια καινοτομία που υιοθετήθηκε και από την παγκόσμια ομοσπονδία βόλεϊ και θα ισχύσει για όλο τον κόσμο από το 1999. Επιπλέον αρκετές ομάδες έχουν ενισχυθεί και αναμένεται να υπάρξει σκληρός συναγωνισμός για τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, ανάμεσα σε επτά ομάδες. Για τη μάχη του τίτλου ο ενισχυμένος Ολυμπιακός προβάλλει σαν το μεγάλο φαβορί, όμως εκτός από την Ορεστιάδα, φιναλίστ στα δύο τελευταία πρωταθλήματα, βλέψεις δικαιούται να έχει και ο Ηρακλής.

Ας δούμε όμως την ταυτότητα των 12 φετινών μονομάχων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, έτσι και οι "ερυθρόλευκοι" μετά την κατάκτηση του τίτλου ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο, αφού στη θέση του Ουκρανού Ποπόφ και του Ιταλού Μέρλο, ήρθαν ο Γιουγκοσλάβος Βούγεβιτς και ο Βούλγαρος Ζελιάσκοφ. Στον πάγκολ, στη θέση του Μοντάλι, ο προπονητής της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, Ζόραν Γκάετς. Στον Ολυμπιακό επέστρεψε και ο Μιχαλόπουλος.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Με την αποχώρηση των Ζελιάσκοφ και Σαμαρά για τους "ακρίτες" υπάρχουν ερωτηματικά. Στη θέση του Σαμαρά αποκτήθηκε ο Ιγκόρ Ποπόφ, ενώ αντί του Ζελιάσκοφ ο Βόσνιος Μίλοραντ Κόβατς. Κατά τα άλλα η Ορεστιάδα θα στηριχτεί και πάλι στα δικά της παιδιά. Δίπλα στους έμπειρους Μπάεφ, Μποζίδη, Γραμματικόπουλο, Παπάζογλου αναμένεται να προωθηθούν οι νεαροί Πέτρογλου, Θεοχαρίδης, Τοπαλίδης.

ΑΡΗΣ: Αποδυναμωμένος εμφανίζεται ο πρωταθλητής του 1997, που θα έχει 10 παίκτες στο δυναμικό του. Εφυγαν οι έμπειροι Μητρούδης και Μέλκας. Καλό όμως θα είναι το δίδυμο των ξένων του. Ο Γιουγκοσλάβος Γκ. Τζούριτς και ο Βούλγαρος Ν. Ναϊντένοφ στη θέση του Σλοβάκου Κράβαρικ και του Τσέχου Κόβαζικ

ΠΑΟ: Δύο από τα βασικά στηρίγματά του για πολλά χρόνια, οι Φιλίποφ και Χατζηαντωνίου, έφυγαν από τη Λεωφόρο. Μαζί τους και οι έμπειροι Σπανός και Τριανταφυλλίδης. Ετσι οι "πράσινοι", παρά την επιστροφή του Αντ. Κοβάτσεφ, αναγκάστηκαν να προωθήσουν αρκετούς νεαρούς από την εφήβων. Ξένοι, ο Τσέχος Πεσλ και ο Ρώσος Ορλένκο. Στον πάγκο θα κάθεται ο Τάσος Κουμπλής.

ΑΕΚ: Με στόχο και πάλι την 4άδα, η "Ενωση", που έχασε τους Τζούριτς, Μουστακίδη, αλλά απέκτησε το διεθνή Κώστα Αγγελίδη. Ουκρανικό το δίδυμο των ξένων. Μαζί με τον Γκουντίμα θα αγωνίζεται ο διαγώνιος Μουσένκο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο "γηραιός" ήταν ο πρωταθλητής των μεταγραφών. Απέκτησε τον Ακη Χατζηαντωνίου, τον Γιάννη Μέλκα και δύο σπουδαίους ξένους. Τον πρώην διεθνή Κουβανό Φρέντι Μπρουκς και τον Ισραηλινό Γιούβαλ Κατζ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να... χτυπήσει ακόμα και πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως χρειάζεται χρόνο για να μονταριστεί σαν ομάδα.

ΠΑΟΚ: Φέτος έχει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της Ευρώπης. Σ' αυτή την προσπάθεια περιμένει πολλά από τον Β. Μητρούδη και τους Αμερικάνους Μάικ Λάμπερτ και Μάικ Ντιλ.

ΦΙΛΙΑ: Η αποχώρηση των Δ. Καζάζη και Σ. Αμαριανάκη αφαιρεί εμπειρία από την ομάδα που θα στηριχτεί στα δικά της παιδιά. Οι ξένοι της, ο Λετονός Μίχελσονς και ο Ρώσος Πλεσάκοφ, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

ΚΤΗΣΙΦΩΝ: Εκτός από τον προπονητή Τ. Κουμπλή, έφυγαν και οι Καντζ, Αγγελίδης. Ετσι η ομάδα της Παιανίας θα προσπαθήσει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Την τελευταία στιγμή πήρε τους διεθνείς Αμερικανούς Τομ Χοφ και Κρις Χάγκερ.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Την προηγούμενη περίοδο κατάφερε να σωθεί. Ιδιος και φέτος ο στόχος της. Εμεινε με έναν ξένο, τον Βούλγαρο Αρσοφ, αφού ο Λαμπιριόφ έφυγε.

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.: Η νεοφώτιστη ομάδα της Νίκαιας, που εντυπωσίασε στο ειδικό τουρνουά, έκανε αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις. Απέκτησε τον Αμαριανάκη, τον ταλαντούχο Μπαρμπούδη από την Ορεστιάδα, τον Ζακυνθινό από τον ΠΑΟ. Ξένος της ο Φιλανδός Γιόκινεν. Προπονητής ο Γιώργος Λυκούδης.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ: Ο έτερος νεοφώτιστος θα προσπαθήσει για τη σωτηρία του. Απέκτησε τον έμπειρο πασαδόρο Μοσχοφίδη από την Ορεστιάδα και δύο αξιόλογους ξένους, τον Κουβανό Ντίαζ και το Γιουγκοσλάβο Μίλιτς.

Γ. ΤΖΟΥΣΤΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ