Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Επιταχύνεται η παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο

Επιταχύνονται οι διαδικασίες παράδοσης της Γενικής Τράπεζας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στα πλαίσια της ενσωμάτωσης και προσαρμογής του τραπεζικού συστήματος στο "ανταγωνιστικό" ευρωπαϊκό περιβάλλον του κοινού νομίσματος. Χτες ο πρόεδρος της Γενικής, Γ. Δασκαλάκης, ανακοίνωσε ότι για το 1999, έχει αποφασιστεί "γενναία" αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια έχει τεθεί ως στόχος η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων στα 150 δισ. δραχμές, μέσω αλλεπάλληλων αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου.

Μέσω της διαδικασίας αυτής θα ενισχυθεί η συμμετοχή των ιδιωτών στη μετοχική σύνθεση της Τράπεζας. Ηδη ο όμιλος της ασφαλιστικής Ιντεραμέρικαν (του Δ. Κοντομηνά), ο οποίος έχει επιλεγεί ως "στρατηγικός σύμμαχος" της Γενικής, κατέχει το 15-16% του μετοχικού της κεφαλαίου με προοπτική να το αυξήσει σε περισσότερο από 20% το 1999.

Από την πλευρά του το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), που είναι σήμερα και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, με κατοχή του 35,5% των μετοχών, είτε θα πρέπει να ακολουθήσει την κούρσα των αλλεπάλληλων αυξήσεων, είτε θα πρέπει να αποδεχτεί μείωση της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ