Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Δε γίνεται πάγωμα τιμών μ' αυτήν την πολιτική

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει να μην αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών των επαγγελματικών, βιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων τη στιγμή που αυξάνεται η φορολογία τους και σαρώνονται από τη λαίλαπα των δημοτικών τελών. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) αποκαλύπτοντας ότι τα περί "συμφωνιών κυρίων" του υπουργείου Ανάπτυξης με διάφορους κλάδους των ΜΜΕ είναι κενό γράμμα.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΒΕΕ, από το 1990 μέχρι το 1997 τα δημοτικά τέλη έχουν αυξηθεί κατά 437%. Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων, συμπληρώνει, να αυξήσει εκ νέου ιδίως τα τέλη των τετραγωνικών μέτρων των επιχειρήσεων και των κοινόχρηστων χώρων από 9 μέχρι 1.600% έρχεται να συμπληρώσει το σκηνικό των βαρών που η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλει στους ΕΒΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στο Δήμο Αθηναίων τα τελευταία εφτά χρόνια τα γενικά τέλη αυξήθηκαν κατά 338%, στο Χαλάνδρι κατά 326%, στους Αγίους Αναργύρους κατά 425%, στον Πειραιά κατά 225%, στην Πάτρα 243%, στη Λάρισα 286%, στη Θεσσαλονίκη 174% και 18% επιπλέον για το 1999. Από κοντά έρχεται και το τέλος του 2% που επιβάλλεται επιλεκτικά σε μια σειρά επιχειρήσεις των επισιτιστικών και τουριστικών επαγγελμάτων, το οποίο πολλές φορές ξεπερνά το ύψος του φόρου εισοδήματος που καταβάλλουν.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ, τα τελευταία χρόνια γίνονται μάρτυρες μιας πολιτικής εξώθησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υπεράντληση πόρων από τους δημότες και τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση, καταγγέλλει, από τη μια μοιράζει αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και από την άλλη κατακρατεί πόρους εξωθώντας τους δήμους στη μετατροπή τους σε ένα δεύτερο κέντρο φορολόγησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ