Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΥΣΙΜΑ
Ιδού η απάτη των "ενδεικτικών τιμών"

Την κυβερνητική κοροϊδία με τις παραπλανητικές "ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων", που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης κάθε βδομάδα, αποκαλύπτει η Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Αττικής. Η Ενωση δημοσιοποίησε χτες τα τιμολόγια χονδρικής πώλησης των εταιριών, αντιπαραθέτοντας τις ενδεικτικές λιανικές τιμές που έδωσε προχτές το υπουργείο Ανάπτυξης. Από τη σύγκριση προκύπτει ότι όλες οι εταιρίες πουλάνε στη χονδρική, δηλαδή στους πρατηριούχους, ακριβότερα ακόμα και από τις "ενδεικτικές λιανικές τιμές" του υπουργείου. Η απόκλιση φτάνει μέχρι και 12,9 δρχ. το λίτρο τη βενζίνη σούπερ, 14,5 δραχμές ακριβότερα την αμόλυβδη και 3 δραχμές ακριβότερα το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αποκαλύπτεται έτσι για άλλη μια φορά ότι οι "ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης" είναι όχι μόνο εξωπραγματικές, αλλά ψεύτικες και αποπροσανατολιστικές και ότι αυτό που επιχειρεί μ' αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση είναι η παραπλάνηση των καταναλωτών και η συγκάλυψη της κερδοσκοπίας των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών στις πλάτες καταναλωτών και βενζινοπωλών. Μόνο έτσι μπορεί να εκτιμηθούν οι σχετικές μεθοδεύσεις της κυβερνητικής προπαγάνδας, αφού δεν υπάρχει ούτε μία εταιρία που να έχει χονδρικές τιμές έστω και στα ίδια επίπεδα με τις τιμές λιανικής πώλησης, που προβάλλει το υπουργείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Βενζινοπωλών το υπουργείο "συνιστά" αυτή τη βδομάδα να πωλείται στη λιανική η βενζίνη σούπερ στις 191,1 δρχ., τη στιγμή που γνωρίζει ότι οι εταιρίες εμπορίας προμηθεύουν στα πρατήρια τη σούπερ από 196 μέχρι και 203,9 δραχμές το λίτρο. Αναλόγως και για την αμόλυβδη η ενδεικτική λιανική τιμή του υπουργείου αυτή τη βδομάδα είναι 174,5 δρχ. όταν οι εταιρίες πωλούν χονδρικά από 180 μέχρι 188,9 δραχμές το λίτρο, ενώ για το πετρέλαιο θέρμανσης η ενδεικτική λιανική είναι 64,2 δρχ. το λίτρο, τη στιγμή που η χονδρική τιμή ξεκινάει από 65,3 και φτάνει μέχρι 67,2 δρχ. το λίτρο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ