Τρίτη 29 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑΣ
Εργο χωρίς εργολάβο

Τις σοβαρές ανησυχίες που προκλήθηκαν στους φορείς του νομού Μαγνησίας από το νέο τεράστιο ρήγμα, που σχηματίστηκε πριν από λίγες μέρες, στην περιοχή της πρώην κοινότητας του Στεφανοβικείου, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Β. Μπούτας, με την Ερώτησή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Η περιοχή του Στεφανοβικείου βρίσκεται κοντά στην αποξηραμένη λίμνη Κάρλα. Μάλιστα, επιστήμονες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που επισκέφτηκαν το χώρο του ρήγματος, επισημαίνουν ότι η έρευνα - που βρίσκεται σε εξέλιξη - περιλαμβάνει και την κατεύθυνση των πιθανών επιπτώσεων από την πτώση της στάθμης του υπόγειου νερού, ως πιθανού αίτιου της πρόκλησης των ρηγμάτων. Γεγονός με δυσμενείς επιπτώσεις για τα χωριά που βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα, αλλά και για το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, που επιβάλλει την επίσπευση του έργου.

Ταυτόχρονα, όμως, οι ανησυχίες των αιρετών της Μαγνησίας - επισημαίνουν οι βουλευτές του Κόμματος - εντείνονται από:

  • Την καθυστέρηση της διαδικασίας για την έναρξη του έργου, αφού από τις 17.11.1998 που έγινε η δημοπρασία του έργου δεν έχει ακόμη περατωθεί η αξιολόγηση της προσφοράς.
  • Τις πληροφορίες ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις του έργου, παρά τη ρητή διαβεβαίωση του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Βόλο, που ήταν και η μοναδική εξαγγελία του ότι το έργο της Κάρλας θα γίνεται από εθνικούς πόρους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ πότε θα εγκατασταθεί επιτέλους εργολάβος, για να αρχίσει το έργο και αν έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για το έργο της Κάρλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ